Winnaars Circulaire Innovatie Top 20 2023

Circulaire economie
13 februari 2023

Lagemaat Circulair en geWOONhout vallen in de prijzen tijdens de finale van de Gelderse circulaire innovatie Top 20. Lagemaat Circulair uit Heerde verdiende de juryprijs 2023 voor hun Circulair Remontabel Bouwsysteem. De publieksprijs ging naar geWOONhout uit Wehl dat het HOUTbaar Huis Didam voor de bouwsector maakt. Gedeputeerde Helga Witjes reikte de juryprijs uit en opende het circulair ondernemersloket Oost-Nederland.

Juryprijs

Na 5 live pitches van de vooraf door de jury bepaalde top 5, ging Lagemaat Circulair naar huis met de juryprijs van €3000,-. Met het Circulair Remontabel Bouwsysteem bespaart Lagemaat tonnen sloopafval door bouw materialen 1 op 1 weer in te zetten als bouwmateriaal.

Publieksprijs

Ook het publiek mocht een stem uitbrengen tijdens de finale. Naast de 5 live pitches hadden de andere 15 genomineerden korte video pitches. Het was dus goed oplet voor het publiek om bij te houden wie de favoriet werd. De publieksprijs van €1000,- werd geWOONhout dat modulaire, circulaire, CO2-arme woningen bouwt.

Circulaire bouw

Beide winnaars en ook een aantal van de genomineerde innovaties richten zich op de circulaire bouw. Binnen de bouw zijn nog grote stappen te behalen op het gebied van circulariteit. Daarom start CIRCO in april een drie daagse track om het circulair ondernemen binnen de bouw te bevorderen. Wil jij met jouw onderneming daar ook aan mee doen, kijk dan hier voor meer informatie en aanmelden.

β€œPrachtig dat vooral bouwbedrijven dit jaar zowel de publieksprijs als de Gelderse Circulaire prijs winnen! Een sector die de komende jaren het verschil kan maken.” -Gedeputeerde Helga Witjes

Ondernemersloket

Tijdens de finale werd ook het Circulaire ondernemersloket geopend door Helga Witjes. Dit is een digitaal loket van CIRCLES en partners waar alle ondernemers uit Oost-Nederland met circulaire vragen terecht kunnen. Het circulaire ondernemersloket Oost-Nederland is een initiatief van Kiemt, VNO-NCW Midden en Provincie Gelderland, en wordt gefaciliteerd via de website van CIRCLES.

Terugkijken

Kon jij niet live meekijken op 9 februari? Kijk hem dan hieronder terug en hoor de winnaars circulaire innovatie top 20 hun innovatie pitchen. Op deze pagina zijn alle genomineerde innovaties en de winnaars terug te vinden.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld