Jan Terlouw Innovatieprijs

Een impuls voor duurzame en innovatieve ondernemers

Innovaties die de toekomst een boost geven, zijn belangrijker dan ooit. Om dit te stimuleren gaat Kiemt jaarlijks op zoek naar de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Binnen dit kader reikt Kiemt al sinds 2011 de Jan Terlouw Innovatieprijs uit – een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemers, bedoeld om een extra impuls te geven.

Om je te kunnen inschrijven voor de Jan Terlouw Innovatieprijs is het een vereiste dat je als ondernemer een innovatie hebt ontwikkeld op het gebied van energietransitie of circulaire economie. Alle inschrijvingen worden beoordeeld op innovativiteit, duurzaamheid, economische waarden en kwaliteit. De prijs is onderverdeeld in twee categorieΓ«n; de innovatieprijs en de ambitieprijs.

Jan Terlouw Innovatieprijs

Je komt voor deze prijs in aanmerking indien je innovatie niet langer dan twee jaar geleden op de markt is gebracht. De innovatie dient gericht te zijn op de energietransitie of circulaire economie. Je moet gevestigd zijn in Oost-Nederland en ook de ontwikkeling van je innovatie moet in dit gebied plaatsvinden. Daarnaast is het belangrijk dat je innovatie niet eerder genomineerd is geweest voor deze prijs. De winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs ontvangt 10.000 euro prijzengeld, een jaar Kiemt participantschap en ruime media-aandacht.

Jan Terlouw Ambitieprijs

De ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging voor startups en klein MKB met maximaal 10 werknemers. Het draait hier om innovaties in de vroege fase van de ontwikkeling gericht op de energietransitie of circulaire economie. Ook hier moet je onderneming gevestigd zijn in Oost-Nederland, evenals de ontwikkeling van je innovatie. De winnaar ontvangt 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies en ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5.000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

Winnaars 2022

In 2022 ging de Jan Terlouw Innovatieprijs naar de Aquathermie Skid van Callic BV.

NoPalm Ingredients won de Ambitieprijs met hun microbiΓ«le vervanging voor palmolie.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld