CIRCO Hub Oost-Nederland

25 januari 2021

Wil je nieuwe circulaire business kansen ontdekken? Neem dan deel aan een van de CIRCO Tracks. Een workshop voor ondernemers in Oost-Nederland waarin je in 3 dagen tijd concrete stappen gaat zetten naar een nieuw businessmodel.

CIRCO Tracks als springplank voor circulair Oost-Nederland

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. Daarom organiseren we in Oost-Nederland CIRCO Tracks om startups, scale ups en mkb-ers Γ©n hele ketens te activeren en te leren circulair te werken. We helpen ondernemers en creatieve professionals in Gelderland en Overijssel hun producten, diensten en businessmodellen circulair door te ontwikkelen of (her)ontwerpen om zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen.Β Bedrijven die deelnemen aan deze Tracks krijgen praktische handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen in hun eigen bedrijf en keten om waardeverlies om te zetten in waarde creatie.

Hoe werkt een CIRCO Track?

Tijdens een CIRCO Track maak je in drie dagen tijd uitgebreid kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen voor jouw business. Je gaat inzien waar circulaire kansen liggen en je zet concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. In 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair. En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.

CIRCO Track in 7 stappen

Je doorloopt de Track met een groep van ca. 10 bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers die actief zijn op het thema van de Track. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar en je volgt online leermodules op zelf te bepalen tijdsstippen.

Voor optimaal resultaat en goede implementatie doen er (bij voorkeur) 2 personen per bedrijf mee: een designer/ingenieur/product manager en iemand die de markt, klanten en stakeholders kent.

Waarom meedoen:

 • Je gaat concreet en doelgericht aan de slag met circulaire economie;
 • Je werkt gezamenlijk aan innovatie in de hele keten;
 • Je ontwikkelt een verdienmodel waarbij je meer waarde haalt uit de huidige grondstoffen/producten;
 • Je (her)ontwerpt bestaande producten naar circulaire business;
 • Je ontwikkelt nieuwe businessmodellen voor verbetering klantrelatie (verdienstelijking);
 • Je krijgt inzicht in waardeverlies en benut deze;
 • Je creΓ«ert aansluiting op ander innovatiethema’s (data/AI/verdienstelijking/LEAN/3D).

Β Hiermee:

 • Vergroot je je concurrentiekracht en creΓ«er je nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten;
 • Ben jij klaar voor de transitie naar de circulaire economie voordat deze vanuit regelgeving wordt opgelegd;
 • Krijg je toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden;
 • Krijg je zowel zicht op de voor je bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip aan de horizon.

 

Agenda en aanmelden voor Tracks

We zijn met druk met tracks in voorbereiding. Heb je zelf een goed idee voor een track of wil je een track organiseren, we horen het graag.

Contact

Heb je vragen over of verzoeken voor de CIRCO Hub Oost-Nederland? Neem dan vooral contact met ons op!

Betrokken Kiemt netwerk

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld