Pureps, dit jaar genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs, ontvangt lening vanuit het Startup Fonds Gelderland.

Financiering
Startups
25 oktober 2022

Pureps heeft een proces ontwikkeld om EPS (piepschuim) bij de inzameling ter plaatse te comprimeren. Vervolgens kan na de verwijdering van de verontreinigingen zoals met name brandvertragende chemische middelen dit materiaal weer worden omgezet naar styreen, de grondstof van piepschuim. Met dit proces kan piepschuim nagenoeg 100% circulair gemaakt worden.

Eind vorig jaar klopte Pureps aan bij Kiemt via de Innovatiemotor. β€œKiemt heeft ons heel goed geholpen in de zoektocht naar de juiste financiering en via Kiemt zijn we uiteindelijk ook bij het Startup Fonds Gelderland (SFG) terecht gekomen” vertelt Martinus Vossebeld, oprichter van Pureps.

De lening vanuit SFG stelt Pureps in staat om een volgende stap te zetten in het proces. Het verder ontwikkelen, meer gegevens verzamelen en zo toewerken naar de volgende stap: het bouwen van een demo unit.

β€œHet is voor startups in de fase waarin wij ons bevinden heel lastig om financiering te krijgen. Veel fondsen zijn gericht op de startups die in de allereerste fase zitten of juist bijna de markt op kunnen. Wij zitten daar net tussenin. Daarom zijn we extra blij met deze financiering vanuit het Startup Fonds Gelderland.”

De lening vanuit het SFG, maar ook de nominatie voor de Jan Terlouw Innovatieprijs opent voor Pureps nieuwe deuren. β€œWe hebben er veel uitgehaald. Sowieso was het een leuke, leerzame middag maar ook op het gebied van publiciteit heeft het ons veel gebracht. We hebben nog maar weinig communicatiemiddelen dus we zijn erg blij met de professionele video die is gemaakt.”

Startup Fonds Gelderland richt zich op startups die innovaties ontwikkelen die bijdragen aan de Gelderse ambities en de maatschappelijke uitdagingen.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld