Programma in de schijnwerpers: Waterstofcluster

Energietransitie
Matching en samenwerking
21 december 2023

Kiemt wil zoveel mogelijk ondernemers en start-ups verder helpen met hun innovaties en duurzame transities. Daarvoor hebben we veel verschillende programma’s tot onze beschikking. Omdat deze programma’s niet bij iedereen bekend zijn, zetten we elke maand een programma in de schijnwerpers. Deze maand is dat het Kiemt Waterstofcluster.

Doel

Het waterstofcluster bestaat uit meer dan 30 MKB’s, kennisinstellingen, start- en scale ups, heeft als doel om innovaties voor de doorontwikkeling van Gelderland/Oost-Nederland als waterstoftechnologie regio aan te jagen en daarmee de regionale economie te versterken.

Voor wie

De bij het cluster betrokken partijen houden zich bezig met het hele proces, van onderzoek tot realisatie. Productie, transport (of distributie), afname en gebruik (of toepassingen) van waterstof. Kortom, de hele waterstofketen.

Daarnaast wordt ook de samenwerking over de grens gezocht. Bekijk hier de video van de cross-border waterstofcluster in samenwerking met Go4Export.

Recente clusters

Het afgelopen cluster zijn we op bezoek geweest bij Firan. We hebben hier presentaties gezien van het Waterstof Distributienet Havengebied Amsterdam (Firan), het GROHW project in Deventer (Witteveen + Bos), de ontwikkeling binnen het project van Volta Energy en Alles over Waterstof en mobiele energie op waterstof door middel van de Hydrogen Box (Bredenoord). Daarnaast hebben we een kijkje genomen in de Eusebiuskerk die verwarmd gaat worden met waterstof. Uiteraard was er na de presentaties tijd om te netwerken en nieuwe initiatieven te bespreken.

Evenementen

Wil je aansluiten bij het waterstofcluster? Neem dan contact met ons op. In 2024 staan bovendien de volgende waterstof evenementen op de kalender:

Het volgende cluster is op donderdag 25 januari. Deze organiseren we in samenwerking met de HAN: het HAN H2 event. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Op donderdag 14 maart organiseren we het β€˜Waterstoftechnologie: hoe maakt u het?’ evenement. Dit evenement is gericht op ketens die nodig zijn voor elektrolysers en brandstofceltechnologie en brengt deze twee werelden samen. Kijk hier meer informatie en aanmelden.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld