Programma in de schijnwerpers: Two4C

Circulaire economie
30 november 2023

Kiemt wil zoveel mogelijk ondernemers en start-ups verder helpen met hun innovaties en duurzame transities. Daarvoor hebben we veel verschillende programma’s tot onze beschikking. Omdat deze programma’s niet bij iedereen bekend zijn, zetten we elke maand een programma in de schijnwerpers. Deze maand is dat Two4C.

Two4C is een Interreg VI-project dat zich richt op grensoverstijgende innovaties op weg naar een groener Europa.

Doel

Het aanmoedigen van het omschakelingsproces naar een circulaire economie in het Nederlands-Duitse grensgebied en het daarin ondersteunen van het bedrijfsleven.

Voor wie

Bedrijven in de maakindustrie zoals hout, elektro, kunststofverwerking, metaal en machinebouw en de bouw- en afbouwssector die op enige wijze een link hebben met Duitsland en graag willen verduurzamen.

QuickScan

De 1e stap is het invullen van de QuickScan. Deze 0-meting resulteert in een breed advies waar de kansen liggen om te verduurzamen. Je krijgt dus meer inzicht over de mogelijkheden in jouw organisatie.

Vervolg

Na de QuickScan en het advies wordt een selectie gemaakt van bedrijven die doorgaan naar de matchmaking fase. Tijdens deze fase worden bedrijven uit Nederland en Duitsland aan elkaar gekoppeld om te kijken hoe zij elkaar kunnen versterken. De overgebleven bedrijven doorlopen vervolgens per sector een gratis driedaagse CIRCO Track. Bij deze ontwerpmethodiek wordt je bedrijf breed en buiten de gebaande paden doorgelicht om te zien waar kansen liggen. Het resultaat is een pitch specifiek voor jouw bedrijf.

Daarna is het ook mogelijk ook samen met organisaties de mogelijkheden voor cofinanciering te onderzoeken om de pitch werkelijkheid te maken.

Kosten

Het programma wordt volledig gefinancierd vanuit Interreg en is dus gratis voor deelnemers.

Inschrijven

Je kunt je hier direct inschrijven voor de Quickscan. Voor meer informatie over Two4C kun je hier terecht. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen voor meer informatie. De contactpersoon coor Two4C is Jeroen van den Bosch,Β vandenbosch@kiemt.nl

Tip ons

Is Two4C geen match met jouw onderneming maar heb je wel tips voor bedrijven die wel een goede match zouden zijn? Laat het ons weten! Dan nemen wij contact met hen op.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld