Dr. Ten wint Veluwse Innovatieprijs

Kiemt projectpartner Dr. Ten won donderdag 28 november 2019 de Veluwse innovatieprijs.  Een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, overheid en onderwijs, koos uit 12 genomineerde bedrijven voor de innovatieve zeezoutbatterij van Dr. Ten. uit. ‘Door de hoge kwaliteit van de inzendingen was het heel erg lastig om een winnaar te kiezen”, vertelt voorzitter Ronald Cleijsen. Toch koos de jury uiteindelijk unaniem voor de innovatie van Dr. Ten.

Doorbraak in de energietransitie
Dr. Ten B.V., opgericht door oud-topschaatser Marnix ten Kortenaar, werkt al jaren aan de ontwikkeling van een zeezoutbatterij. Dr. Ten werkt vanuit ons project Clean Tech Energy Crossing aan mooie pilots om grootschalige productie mogelijk te maken. De batterij biedt een veilig en duurzaam alternatief voor de gangbare lithium- en loodzuurbatterij en kan bovendien ook wind- en zonne-energie opslaan. Een doorbraak in de steeds toenemende vraag naar duurzame energie. Wil je meer weten of Clean Tech Energy Crossing? Neem dan contact op met Helena Bühler, projectcoördinator.

Meer weten over de Veluwse innovatieprijs? Kijk hier.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required