Cleantech Energy Crossing

Het programma Cleantech Energy Crossing is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband, dat gericht is op de verduurzaming van de bebouwde omgeving en de lokale energie-infrastructuur middels cleantech innovaties, zoals batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek.

Project:

De bebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 30 à 40% van het totale energieverbruik in Duitsland en Nederland. De energietransitie in de bebouwde omgeving gaat niet vanzelf. Nieuwe en duurzame technologieën moeten concurreren tegen bestaande en vaak goedkopere fossiele alternatieven. Om de klimaatdoelstellingen van beide landen te halen is er behoefte aan de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en diensten die het energieverbruik verduurzamen en/of verminderen.

Kiemt en EnergieAgentur NRW werken daarom vanuit Cleantech Energy Crossing samen in een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen om productinnovaties aan te jagen op het gebied van batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek. Hiervoor ontvangen ruim dertig organisaties meer dan 3 miljoen euro subsidie. Deze subsidie is afkomstig vanuit Europa (INTERREG). Daarnaast dragen ook de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Limburg, deelstaat Noordrijn-Westfalen en het ministerie van Economische Zaken hier aan bij. Dit project stimuleert zo het innoverend vermogen van het groene’MKB in de grensregio en bevordert werkgelegenheid.

Activiteiten:

  • Het organiseren van samenwerking tussen de partners.
  • Organiseren van evenementen voor kennisuitwisseling en versterken van het netwerk.
  • Het vertellen van de voortgang en resultaten.
  • Het aanjagen van productontwikkeling op het gebied van batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek

Thema: Energietransitie.
Rol Kiemt: Initiatiefnemer en penvoerder.
Partners: EnergieAgentur, NRW en een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen.

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required