Cleantech Energy Crossing

13 juni 2018

Het programma Cleantech Energy Crossing is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband, dat gericht is op de verduurzaming van de bebouwde omgeving en de lokale energie-infrastructuur middels cleantech innovaties, zoals batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek.

Project

De bebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 30 Γ  40% van het totale energieverbruik in Duitsland en Nederland. De energietransitie in de bebouwde omgeving gaat niet vanzelf. Nieuwe en duurzame technologieΓ«n moeten concurreren tegen bestaande en vaak goedkopere fossiele alternatieven. Om de klimaatdoelstellingen van beide landen te halen is er behoefte aan de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en diensten die het energieverbruik verduurzamen en/of verminderen.

Kiemt en EnergieAgentur NRW werken daarom vanuit Cleantech Energy Crossing samen in een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen om productinnovaties aan te jagen op het gebied van batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek. Hiervoor ontvangen ruim dertig organisaties meer dan 3 miljoen euro subsidie. Deze subsidie is afkomstig vanuit Europa (INTERREG). Daarnaast dragen ook de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Limburg, deelstaat Noordrijn-Westfalen en het ministerie van Economische Zaken hier aan bij. Dit project stimuleert zo het innoverend vermogen van het groene MKB in de grensregio en bevordert werkgelegenheid.

Activiteiten

  • Het organiseren van samenwerking tussen de partners.
  • Organiseren van evenementen voor kennisuitwisseling en versterken van het netwerk.
  • Het vertellen van de voortgang en resultaten. Zoals bijvoorbeeld een Nederlandse en Duitse publicatie waarin projecten van partners wordenΒ uitgelicht.
  • Het aanjagen van productontwikkeling op het gebied van batterijtechnologie en warmte- en koudetechniek

Thema: Energietransitie.
Rol Kiemt: Initiatiefnemer en penvoerder.
Partners: EnergieAgentur, NRW en een consortium van meer dan 30 MKB’ers, kennisinstellingen en onderzoekinstellingen.

Cleantech Energy Crossing Show

Op donderdag 2 maart 2021 vond de Cleantech Energy Crossing show plaats. Een afsluitend online event waarin de kijker mee genomen werd in het project en meerdere partners aan het woord kwamen. Bekijk hieronder de uitzending terug:

 

Betrokken Kiemt netwerk

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld