CEO DNV GL’s Energy benoemd tot speciaal afgevaardigde

10 december 2018

Ditlev Engel, CEO van DNV GL’s Energy business, is door de Deense regering benoemd als speciaal afgevaardigde voor Klimaat & Energie tot en met september 2019. DNV GL is hoofdparticipant bij Kiemt.

Als speciaal afgevaardigde heeft Ditlev Engel de taak om de globale allianties van Denemerkan te versterken, private investeringen in de klimaattransitie de promoten en het klimaatbeleid van Denemarken op de kaart te zitten in de aanloop naar de VN klimaattop in New York september 2019.

“Het is een groot voorrecht om de Deense regering te ondersteunen bij haar ambities op het gebied van CO2-reductie. De resultaten van de huidige klimaatconferentie COP24 zijn een dringende herinnering dat onmiddellijke actie nodig is om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden. We moeten vanaf nu elk jaar een belangrijke en snelle vooruitgang boeken, wereldwijd – anders zal het te laat zijn om de doelen te halen die we in het akkoord van Parijs hebben vastgelegd. Ik kijk ernaar uit om met al mijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan de ondersteuning van de Deense regering bij hun ambitieuze doelstellingen om een economie op te bouwen met weinig CO2-uitstoot”, aldus Ditlev Engel.


Lees ook:

Opinie: Katowice-doelen of Katowice-effect?

BLUE-tec: Energiezuinig water zuiveren met nieuwe technologie

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld