‘Terugwinnen nutriΓ«nten: probleem of goudmijn?’

event 8 okt 2020 15:00 - 16:30

ALLEEN NOG ONLINE TE VOLGEN

KLIK HIER OM DIRECT NAAR DE LIVESTREAM TE GAAN

Heb je of verwerk je een organische rest- of afvalstroom (bijv. mest, zuiveringsslib, afvalwater, organisch afval en/of reststromen, of afgegraven fosfaatverzadigde grond) en zie je hier vooral kosten en onbenutte waarde in? Ben je hiervan leverancier of afnemer en wil je verkennen of je deze nutriΓ«nten duurzaam kunt terugwinnen, hergebruiken en kringlopen kunt sluiten en zo stappen kunt zetten in circulair ondernemen? Volg dan de bijeenkomst β€˜Terugwinning nutriΓ«nten: probleem of goudmijn?’ online mee op 8 oktober 2020!Β 

Waarom?
Al vele decennia zijn er forse β€˜verliezen’ van nutriΓ«nten, terwijl de vraag naar nutriΓ«nten wereldwijd toeneemt als gevolg van mondiale bevolkingsgroei, makkelijk winbare voorraden fosfaat en kalium schaars zijn, de productie van stikstof wereldwijd ruim 1% fossiele brandstoffen kost (= CO2-emissie) en de kwaliteit van water en milieu verslechtert. Om deze kostbare nutriΓ«nten optimaal terug te winnen en te hergebruiken is het belangrijk te onderzoeken hoe je je bedrijfsvoering hierop aan kunt passen. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen, nieuwe technologieΓ«n, nieuwe businessmodellen Γ©n nieuwe vormen van samenwerking.

Voor wie?
Voor ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid uit de sectoren agro en food, bouw en infra, natuurbeheer, bodemverbetering.

Wat?
Tijdens deze middag vertellen een aantal partners uit de keten over technieken en praktijkvoorbeelden, beleidsontwikkelingen en financieringsmogelijkheden. Γ‰n tevens kun je in contact komen met andere bedrijven en partners die interessant kunnen zijn voor je netwerk! Een belangrijk onderdeel van deze middag is uitwisseling van ideeΓ«n en ervaringen uit het publiek.

Zeepkist (VOL, AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK)
Heb je een innovatief idee, zoek je een afnemer of juist een leverancier voor je product, heb je een nieuw project waar je partners voor zoekt? Of wil je graag delen welke stappen jij denkt dat er de komende jaren gezet moeten worden en welke behoeften er in het veld spelen? Geef je dan snel via de aanmeldknop op voor de Zeepkist! Je krijgt dan de mogelijkheid om in 2 minuten jouw verhaal te delen en je vragen te stellen.

Programma

15.00u Welkomstwoord door dagvoorzitter AndrΓ© Oldenkamp
15.05u Oscar Schoumans (WUR) over technieken in ontwikkeling m.b.t. nutriΓ«ntenterugwinning en beleidsontwikkelingen in Nederland en Europa.
15.25u Martine Klaver (Waterstromen B.V.) over ervaring uit de praktijk: terugwinning nutriΓ«nten bij waterzuivering.
15.45u Zeepkist: Deel je verhaal!
16.20u Afsluiting door de dagvoorzitter.


Aanmelden

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden en wil je meedoen, mogelijke samenwerking tot stand brengen met andere ketenpartners en (samen) stappen zetten in circulair ondernemen, dan is dit je kans om je op te geven! Meld je aan en zet de bijeenkomst alvast in je agenda. Deelname is gratis. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

Klik hier om je aan te melden.


Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en organiseert Kiemt in samenwerking met CIRCLES, RCT Gelderland en De Steck.Β 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld