NEWTEXECO

27 november 2023

NEWTEXECO: Op zoek naar een duurzame waardeketen voor textiel

De textielsector is wereldwijd één van de grootste vervuilers door het enorme water- en energiegebruik, grootschalige CO2-uitstoot en vooral heel veel textielafval. In de onderzoeksgroep β€˜New Textile Ecosystems’ (afgekort: NEWTEXECO) bundelen ArtEZ, Saxion en de Hogeschool van Amsterdam hun krachten met bedrijven en consumenten om de transitie – en onderzoek – naar een duurzame waardeketen voor textiel en mode te versnellen, met design als belangrijkste spil.

NEWTEXECO zet zich hiervoor de komende acht jaar voor in door bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe aan te gaan, met andere hogescholen en universiteiten, bedrijven, ontwerpers, maar ook met consumenten en fabrikanten. Nieuwe ecosystemen van kennisontwikkeling en innovatie zullen ontstaan en worden versterkt.

Voor wie is NEWTEXECO interessant?

Ben je ondernemer, student, onderzoeker of gewoon een liefhebber van textiel en ben je benieuwd naar de manieren waarop we de textielindustrie samen kunnen en moeten verduurzamen? Wil je ook bijdragen, samenwerken, meer informatie over dit project of zou je graag in contact komen met de onderzoekers? Neem contact met ons op!

Partners

Saxion, Hogeschool van Amsterdam, Modint, NL Next Fashon and Textiles, GIST, Stichting TexPlus, Producentenorganisatie Textiel, State of Fashion, Dutch Design Week, Ontwerp Platform Arnhem, Crafts Council Nederland, Modepartners 025


Rol Kiemt:
Kiemt is vanuit de hub Gelderse Innovators for Sustainable Textiles (GIST) betrokken bij dit project.

Middelen
Regieorgaan SIA SPRONG-subsidie (onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, NWO)

Looptijd: 2023 – 2031

Meer informatie en contact:

Benieuwd waar de partners zich de komende jaren voor gaan inzetten bij NEWTEXECO, en wat we voor jou kunnen betekenen? Houd dan deze projectpagina NEWTEXECO in de gaten. Hier worden updates, oproepjes en verhalen geplaatst. Ook zal NEWTEXECO zelf een eigen, aparte website inrichten. Zodra die website is gerealiseerd, wordt de link daarop ook gedeeld. Ook kun je contact opnemen met:Β Franske van Duuren, vanduuren@kiemt.nl

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld