HYGENESYS: HYdrogen GENEration SYStem for decentral applications

Energietransitie
12 april 2024

Het HYGENESYS-project richt zich op het ontwikkelen van expertise en innovaties voor decentrale waterstofproductie, een cruciale stap in de energietransitie. Bedrijven en kennisinstellingen bundelen hun krachten in het netwerk rondom waterstof innovatiecentrum H2Hub Twente en streven naar de realisatie van een efficiΓ«nt elektrolysesysteem voor groene waterstofproductie. Dit project biedt studenten vanuit verschillende disciplines de kans om praktijkgericht onderzoek te doen en expertise op te bouwen op het gebied van waterstoftechnologie.

Het project heeft verschillende fasen doorlopen, waarbij studenten vanuit diverse achtergronden aan uiteenlopende opdrachten werkten. Ze hebben zich beziggehouden met het mechanisch ontwerp, parameteronderzoek, modellering van systeembesturing, samenstellen van een Piping and Instrumentation Diagram (P&ID), gasafscheiding, elektrisch ontwerp en veiligheidsaspecten.

De samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten van Saxion, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ROC van Twente en Universiteit Twente heeft geleid tot waardevolle resultaten. Deze omvatten gedetailleerde ontwerpen, simulaties, besturings- en regelsystemen, evenals onderzoek naar veiligheidsvoorschriften en omgevingsveiligheid.

De studenten benadrukken de waarde van hun ervaringen in het project, waarbij ze nieuwe kennis hebben opgedaan, vaardigheden hebben ontwikkeld op het gebied van samenwerking, projectmanagement en presenteren. De meeste studenten hebben bovendien bewust gekozen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een veelbelovende technologie voor de toekomst.

Het project gaat de laatste fase in met stappen gericht op het voltooien van het definitieve ontwerp en het opstellen van een Bill of Materials voor de fysieke realisatie van het systeem. De bevindingen en resultaten van het HYGENESYS-project vormen een solide basis voor verdere ontwikkelingen op het gebied van decentrale waterstofproductie.

Voor meer gedetailleerde informatie, download dan hier het volledige artikel.

Mocht je vragen hebben over het project of interesse hebben in verdere samenwerking, neem dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld