De meerwaarde van Kiemt voor Gashouders

Circulaire economie
Energietransitie
14 december 2021

Gashouders uit Arnhem heeft de overeenkomst met Kiemt verlengd. Een mooi moment om in gesprek te gaan met CCO Jelmer Kalff van Gashouders. Waarom blijven ze bij Kiemt? Waarom zouden andere bedrijven in de energietransitie en circulaire economie ook onderdeel moeten worden van het Kiemt netwerk? En wat heeft aangesloten zijn bij Kiemt hen tot nu toe opgeleverd?

Over Gashouders
Gashouders is een bedrijf dat is in 2019 opgericht is door Pieter Mans, Jan Willem Eising en Jelmer Kalff. Met hun innovatieve concept leveren zij duurzame energie aan bouwprojecten waarmee de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof wordt voorkomen. In 2021 hebben zij de eerste keten gerealiseerd waarbij biogas uit de rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe in Renkum wordt geleverd aan bouwprojecten in Gelderland. Gashouders is van plan om dit de komende jaren uit te breiden naar heel Nederland.

Wat is voor jullie de reden om deel te blijven uitmaken van Kiemt?
Jelmer hoeft hier niet lang over na te denken. “Voor ons is onderdeel uitmaken van het Kiemt netwerk een versnelling van onze groei. Dit heeft vooral te maken met dat Kiemt ons in contact brengt met relevante bedrijven en organisaties binnen ‘onze’ wereld.”

Naast het in contact brengen met het netwerk van Kiemt ervaart Jelmer ook duidelijk een andere toegevoegde waarde. Namelijk dat onderdeel zijn van het Kiemt netwerk ook bijdraagt aan de uitstraling van Gashouders. Of zoals hij zegt: “Kiemt staat voor kwaliteit. En door hier onderdeel van te zijn, straalt dit ook in positieve zin uit op het beeld wat men heeft van Gashouders.”

Zij zien lidmaatschap van Kiemt als zeer waardevol en hebben o.a. door de werkconferentie zero emissie werktuigen GWW, mooie nieuwe contacten opgedaan, zoals Strukton, Balast Nedam en verschillende waterschappen.

Wat heeft Kiemt jullie tot nu toe opgeleverd?
Als eerste brengt Jelmer naar voren dat ze al eens zijn uitgenodigd als spreker tijdens een Early Morning Talk. Dit was niet alleen heel mooi om te doen, maar had ook nog positief staartje. Ze werden, naar aanleiding van de EMT, door de KvK gevraagd of ze mee wilden doen met de KvK Innovatie Top 100 2021. De top 100 van meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland. Of ze de eerste prijs winnen, weten ze nog niet. De uitslag hiervan is op 2 februari 2022. Maar trots is Jelmer wel dat ze benaderd zijn. En dat dus naar aanleiding van de EMT.

Als tweede noemt Jelmer het feit dat ze als Gashouders makkelijker aan tafel komen bij interessante bedrijven die ook aangesloten zijn bij Kiemt. Want zegt Jelmer: “Het voelt toch als vertrouwd als je ziet dat een organisatie bij Kiemt is aangesloten en zelf ook aangeeft hier onderdeel van te zijn. Dat geeft een wederzijds gevoel van samenwerken aan dezelfde missie”.

Als laatste vertelt Jelmer over hun nominatie voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en over de rol van Kiemt in het verkrijgen van financiering bij Gelderland Valoriseert.

Waarom zouden andere bedrijven in de wereld van energietransitie en/of circulaire economie ook deel moeten nemen aan het netwerk van Kiemt?
“Je krijgt er veel fans bij”, zegt Jelmer. “Fans in de vorm van Kiemters die jouw idee verder brengen”. Hoewel hij van tevoren niet precies wist wat hij van Kiemt kon verwachten, is het nu wel duidelijk geworden dat Kiemt een heel mooi platform is om te groeien. Jelmer vervolgt: “Door onderdeel uit te maken van Kiemt krijg je toegang tot een enorm netwerk. En het mooie is dat het team van Kiemt erop gebrand is deelnemende bedrijven met elkaar te verbinden”.

“Ook in deze coronatijd heeft onderdeel zijn van Kiemt extra geholpen om ons netwerk op- en uit te bouwen, waarin we dat anders beperkt hadden kunnen doen” aldus Jelmer.

Wat zou Kiemt nog waardevoller maken voor Gashouders?
Als het netwerk nΓ³g groter zou worden, dan zou dit nog meer waarde brengen voor de netwerkpartners. Dit zou het volgens Jelmer voor andere partijen nΓ³g interessanter maken om zich ook aan te sluiten bij Kiemt. Waardoor we nΓ³g effectiever kunnen worden in de energietransitie en het ontwikkelen van de circulaire economie.

GeΓ―nteresseerd om je ook aan te sluiten bij het Kiemt netwerk en daarmee onderdeel te worden van de beweging op het gebied van circulaire economie en de energietransitie? Neem dan contact met ons op via 026 – 446 1469  of stuur een bericht naar info@kiemt.nl

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld