Wouter Noordman nieuw bestuurslid voor Kiemt

Matching en samenwerking
3 mei 2021

Sinds medio april is Wouter Noordman, Business Unit Manager Biobased Products bij Wageningen Food & Biobased Research, toegetreden tot het bestuur van Kiemt. Hij vervangt Sebastiaan Berendse, Directeur Waardecreatie bij Wageningen University & Research, die zich jarenlang voor onze stichting heeft ingezet.

Wouter brengt vanuit zijn achtergrond en netwerk waardevolle kennis in, met name op het gebied van circulaire en biobased toepassingen. Dit vakgebied kenmerkt zich door een sterke ontwikkeling met veel innovaties, en vormt een belangrijk onderdeel van de transitie naar een duurzame samenleving.

β€˜De belangrijke transitie waar ik vanuit mijn domein een bijdrage aan wil leveren, is de transitie naar duurzame grondstoffen. Want daar is nog ontzettend veel te doen!’

Als bestuurslid binnen Kiemt gaat Wouter zich richten op het vergroten van het organiserend vermogen van de circulaire sector. Hij wil de juiste partijen bij elkaar brengen en verbinden om zo het verschil te maken en de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

β€˜Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten voor Kiemt en zo samen stappen te zetten naar een duurzame samenleving’.

Wouter heeft meer dan 20 jaar ervaring in management van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van voedingsmiddelen, specialty ingredients, en biobased producten, waarvan 13 jaar bij FrieslandCampina. Sinds 2018 is hij werkzaam bij Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research. Hij is van oorsprong chemicus en gepromoveerd biotechnoloog.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld