Werkbezoek Circe22 Textile aan modesteden Arnhem en Amsterdam

Circulaire economie
30 juni 2022

Ter afsluiting van het project Circ 22 Textile brachten partners uit Bulgarije, ItaliΓ« en Spanje een bezoek aan Gelderland. In Arnhem Γ©n Amsterdam kregen zij een inspirerend programma voorgeschoteld op het gebied van (duurzame) mode.

In Arnhem werd een bezoek gebracht aan State of Fashion. Vanuit de Eusebiuskerk vervolgde de rondleiding naar Rozet. Hier is een momenteel een tentoonstelling op het gebied van fashion te zien.

In Amsterdam werd een bezoek gebracht aan een tweetal organisaties: BYBORRE en House of Denim.

BYBORRE biedt een platform waar ontwerpers hun eigen textiel kunnen samenstellen op basis van duurzame grondstoffen en vervolgens deze textiel on-demand kunnen produceren.

House of Denim staat voor het Nederlandse platform voor vakmanschap en innovatie in de denimindustrie. Tijdens een interessante rondleiding van Mariette Hoitink (founder of fashion recruitment & consultancy firm HTNK) en haar collega James Veenhoff (founding partner at impcat strategy firm Fronteer) kregen de bezoekers meer informatie over de producten en  (achtergrond van) de studenten. House of Denim beschikt over een werkplaats, een wasserij, een archief en een winkel.

Het project Circe22 Textile heeft betrekking op de vraag wat voor invloed de COVID-19 pandemie heeft gehad op de textielindustrie.  Tijdens dit werkbezoek zijn de projectresultaten van alle regionale partners gedeeld.

Circe22 groepsfoto

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld