Waterstof goed voor energietransitie Γ©n economie

Energietransitie
25 oktober 2019

Ook in Den Haag staat waterstof op de agenda. In het rapport ‘Waterstof: kansen voor de Nederlandse industrie’ staat dat waterstof één van de grote beloftes voor een succesvolle energietransitie Γ©n de Nederlandse economie.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaven de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie (FME), de opdracht om kansen van waterstof voor het Nederlandse bedrijfsleven in kaart te brengen.

Het rapport werd op 9 oktober 2019 overhandigd door FME-voorzitter Ineke DezentjΓ© Hamming-Bluemink in de nieuwste waterstofbus van VDL voor Connexxion in Zuid-Holland.

Potentie waterstofsector
In haar toelichting zei DezentjΓ©-Hamming: “Waterstof kan niet alleen helpen om onze ambitieuze klimaatdoelen te halen, maar ook een bijdrage leveren aan duurzame economische groei en het scheppen van banen. De waterstofsector moet van de overheid de aandacht en financiering krijgen die het verdient. Het heeft enorme potentie voor de Nederlandse economie en de CO2-doelstellingen.”

Minister Wiebes deed de toezegging dat er naar verschillende oplossingen wordt gezocht om de ontwikkelingen op het gebied van waterstof te ondersteunen.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld