UMS en HyMove bundelen (waterstof) krachten

7 september 2020

De twee partijen, gespecialiseerd in duurzame energievoorziening, beginnen een samenwerking om op waterstof aangedreven bouwmachines te ontwikkelen. Urban Mobility Systems (UMS) is expert op het gebied van elektrificatie oplossingen en heeft diverse industriΓ«le oplossingen ontwikkeld door diesel bouwmachines om te bouwen naar batterij-elektrisch.Β  β€˜Hiermee loopt UMS voor op de nieuwste technologie en daarbij verliezen we veiligheid en kwaliteit niet uit het oog’, zegt Lars Kool, CEO van UMS.

HyMove heeft zijn sporen verdiend met waterstofaggregaten voor uiteenlopende heavy duty toepassingen. Deze aggregaten zijn met succes toegepast in openbaar vervoer-bussen bij Keolis in Gelderland. β€˜Met de gelijke betrouwbaarheid als dieselbussen en een wereldrecord in zuinigheid mogen wij bussen met HyMove-techniek de beste waterstofbussen ter wereld noemen. De samenwerking met UMS geeft HyMove de kans deze prestatie te herhalen met aandrijvingen van bouwmachines en aggregaten voor bouwplaatsen’, zegt Theo Hendriks CEO van HyMove.

Bij het elektrificeren van zware bouwmachines lopen batterijen tegen de grenzen van hun energie-inhoud aan. De toenemende energievraag eist echter steeds grotere en zwaardere batterijpakketten om de gebruiksduur van de machines op niveau te houden. Hier bieden waterstofaggregaten de oplossing. Een waterstofaggregaat neemt de energie mee in de vorm van waterstofgas en zet deze aan boord van een brandstofcel om in elektriciteit. De grotere energiedichtheid van waterstofgas en de korte tanktijdenΒ  zorgen ervoor dat grote bouwmachines en aggregaten langer mee kunnen, iets wat met batterijen niet haalbaar is.

Rijkswaterstaat en de Waterschappen hebben de ambitie om in 2030 klimaatneutraal en circulair te zijn. Daardoor heeft de markt voor grote bouwmachines behoefte aan zero-emissie oplossingen die een langere gebruikstijd hebben dan met batterijen mogelijk is. UMS en HyMove willen deze lacune graag opvullen. Door waterstof aangedreven bouwmachines en waterstof aangedreven aggregaten te leveren, om het opladen van de bouwmachines in het veld mogelijk te maken, komt de zero-emissie bouwplaats steeds dichterbij. UMS en HyMove hebben besloten om de handen ineen te slaan en samen te werken aan dit doel. De gezamenlijke kennis en ervaring van deze twee partijen garanderen de beste functionaliteit, hoogste beschikbaarheid, meest milieuvriendelijke oplossing Γ©n grootst mogelijke klanttevredenheid.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld