The making of: de Jan Terlouw Innovatieprijs Award

Matching en samenwerking
27 juli 2023

De winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2023 ontvangt niet alleen 8.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt, een jaar gratis netwerkpartnerschap van Kiemt en een IP smartscan door het octrooicentrum maar ook een prachtige award!

De award, ontworpen door Jeroen Schoonderbeek, is dit jaar bijna volledig circulair. Voor het grootste gedeelte bestaat de award uit BioPanelยฎ en rust op een stukje eikenhout dat gered is van de open haard. De voor- en achterkant van de Award en de naam zijn uitgevoerd in de huisstijlkleuren van Kiemt (met watergedragen verf). De zijkant is onbehandeld gelaten zodat de unieke eigenschappen van het gebruikte materiaal nog goed te zien zijn. BioPanel is een relatief licht materiaal maar toch sterk en stijf en gemakkelijk te bewerken als plaatmateriaal. Ideaal voor een duurzame award.

Ontwerper Jeroen Schoonderbeek

BioPanel

BioPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Het bestaat voor 100% uit biobased materialen met als bestandsdelen industriรซle hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Deze plantaardige grondstoffen kunnen grotendeels lokaal geproduceerd worden en zijn snel hernieuwbaar. BioPanel is CO2 neutraal. Dit kan doordat de grondstoffenteelt, productie en distributie (inter)regionaal plaatsvinden in een beperkte straal van 1500 km rondom de Achterhoek. BioPanel wordt niet buiten deze loop geรซxporteerd. Nieuwe ecosystemen in nieuwe gebieden worden gecreรซerd met lokale/regionale ondernemers om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. BioPanel is zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik. Het materiaal is goed te bestickeren maar je kunt het ook printen of schilderen.

De award is gemaakt van BioPanel

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld