Stichting Circulair Bouwen nodigt u uit voor β€œHotspot Circulaire Weginfrastructuur”

17 oktober 2018

Het project Hotspot Circulaire Weginfrastructuur richt zich op het thema circulaire weginfrastructuur. Het doel is om tussen verschillende sectoren nieuwe producten en diensten te ontwikkelen door het creΓ«ren van samenwerkingen. Het project zal lopen tot begin 2020. Circulair Bouwen nodigt u uit om zich daar bij aan te sluiten.

Zeven partijen, waaronder Circulair Bouwen, hebben een gezamenlijk netwerk rondom circulaire infrastructuur opgezet: Hotspot Circulaire Wegeninfrastructuur. Er worden onder meer themagerichte sessies gehouden over bijvoorbeeld circulaire materialen voor wegen, circulaire inrichting van de bouwplaats, en financiΓ«le en juridische aspecten. Verder zullen er sessies zijn die speciaal gericht zijn op alliantievorming. Het doel is om uiteindelijk concreet aan de slag te gaan met de realisatie van projecten.

Prijswinnend fietspad

Het project is al in begin januari van dit jaar gestart met alliantievorming om te komen tot een eerste resultaat: het circulair fietspad in Zevenaar. Dit fietspad is mogelijk gemaakt door de Stichting Circulair Bouwen, de Optimal Scans en de inbreng van diverse partners (Rabobank Arnhem, NTP Infra, KPM Civiel). Het fietspad bleek erg succesvol. De gemeente Zevenaar heeft voor dit fietspad de Koopwijsprijs 2018 gewonnen, uitgereikt door het Ministerie van I & W.

Partners

GFSC Consultants and Engineers en Synerco Communicatie zijn verantwoordelijk voor het projectmanagement, kennisdeling en communicatie, inbreng van technische input en het organiseren van de sessies en concrete projecten. Zij werken hierin samen in de Stichting Circulair Bouwen en zijn aangesloten bij Cirkelstad. Verder zijn De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Radboud Universiteit, de Stichting Agrodome, Optimal Planet en  NTP Infra Zevenaar aangesloten

Meer informatie

Meer informatie op dit project kunt u vinden in het websitebericht van Circulair Bouwen. Hebt u vragen of wilt u zich aansluiten? Mail dan naar info@circulairbouwen.org.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld