Rik van Dommele nieuwe interim directeur van Kiemt

29 juni 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt Rik van Dommele interim directeur van Kiemt. Hij neemt daarbij het stokje over van Franske van Duuren, die sinds april 2022 deze functie combineerde met haar rol als programmamanager Circulaire Economie.

Het besluit om de taken van directeur en programmamanager te scheiden, is in samenspraak tussen Franske en het bestuur van Kiemt genomen. Dit strategische besluit zal ervoor zorgen dat Rik zich volledig kan toeleggen op het vormgeven van de toekomstbestendige identiteit van Kiemt, evenals het dagelijks leiden van de organisatie. Franske zal zich weer volledig richten op haar verantwoordelijkheden als Programmamanager Circulaire Economie.

Kiemt heeft de afgelopen tijd uitgebreid gesproken met bedrijven, de provinciale overheid en andere stakeholders over haar positie op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie. Vanuit deze gesprekken is een strategie geformuleerd die het komend jaar zal worden uitgerold.

Riks brede managementervaring zal Kiemt helpen om deze transitie te maken

Rik beschikt over aanzienlijke managementervaring, opgedaan bij gerenommeerde bedrijven zoals Unilever. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar kennisinstellingen zoals het RadboudUMC en diverse Hogescholen. De afgelopen jaren heeft Rik zijn expertise vooral toegepast in adviestrajecten. Door zijn brede ervaring is hij vanuit verschillende invalshoeken bekend met de complexiteit van het netwerk waarin Kiemt opereert.

β€œHet maatschappelijk doel van de programma’s waarin Kiemt participeert liggen mij na aan het hart. We zullen als samenleving moeten veranderen naar een circulairder gebruik van grondstoffen en veel minder fossiele energiebronnen. Ik vind het mooi om daar met Kiemt in Oost Nederland een bijdrage aan te leveren.” – Rik van Dommele

Wij wensen Rik van Dommele veel succes in zijn nieuwe uitdaging als interim directeur van Kiemt. Met zijn ruime ervaring en betrokkenheid bij maatschappelijke programma’s zal hij ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie en de energietransitie in Oost Nederland.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld