Q&A van de Early Morning Talk β€˜Van ketens naar kringlopen’

4 februari 2021

Dinsdag ochtend 2 februari om stipt 8:00 uur gingen wij weer live met onze Early Morning Talk! Samen met onze gastheer Luc Kikkert gingen wij in gesprek met Willem Huntink, Mark van der Eijnden, Koen Kraesgenberg, Gerard Weernink en Erik Schalk. De Early Morning Talk stond in het teken van circulair ondernemen met als themaΒ  β€˜Van ketens naar kringlopen’ waarbij een extra impuls werd gegeven aan de economie van de toekomst. Heb je de uitzending gemist? Kijk hem dan hier terug!

Tijdens de live uitzending werden er ook vragen gesteld. De antwoorden kun je hieronder vinden.

“Pakt DuraVermeer ‘belemmeringen wet/regelgeving’ op voor gesprek (event. via branche-org) met de landelijke overheid?”

Ja, Dura Vermeer is aangesloten bij meerdere samenwerkingsverbanden (bijv. Cirkelstad en Madaster) waarbij ze in dialoog gaan met gemeenten, provincie, het rijk en andere overheidsinstanties om gezamenlijk belemmeringen en kansen in wet- en regelgeving te benoemen

“Hele mooie voorbeelden van circulaire economie en hergebruik. Hoe is de kosten opbouw?”

Alliander is en blijft eigenaar van het pand. Diverse onderdelen in het nieuwe pand zijn β€˜as a service’ zoals de armaturen, waarbij Alliander betaald voor licht en niet voor de lampen zelf.

“Voor Dura Vermeer: Betaalt Alliander de prijs voor de verduurzaming? of is een eerlijke ook een keten verantwoordelijkheid?”

Alliander betaald de prijs voor verduurzaming en blijft ook eigenaar van het pand.Β Wel wordt er voor diverse onderdelen een ketenverantwoordelijkheid genomen door middel van β€˜as a service’ contracten.

“Weten jullie met alle projecten welke hoeveelheid CO2 jullie besparen of opslaan?”

We zijn bij Dura Vermeer in staat om voor onze bouwlogistiek en bouwplaatsinrichting de CO2 en de stikstofuitstootΒ  te meten, te monitoren en sterk te reduceren door bijvoorbeeld juist in time aanleveren van materialen, het gebruik van een bouwlogistieke hub en het gebruik van elektrisch materieel.

“Hoe wordt er omgegaan met accu’s bij Road2Work?”

Accu’s worden bij ons eerst getest of dat ze nog over voldoende capaciteit beschikken.Β Zijn de accu’s te oud / zwak dan worden ze gerecycled.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld