Oost-Nederlandse H2 bedrijven volop aanwezig bij World Hydrogen Summit!

Energietransitie
24 mei 2022

Van 9 juni tot met 11 juni stond Rotterdam in het teken van de World Hydrogen Summit. Met meer dan 180 standhouders en 6000 bezoekers was het een druk bezochte Summit met internationale allure.

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energie transitie. Intensieve samenwerking met andere (Europese) landen is daarbij noodzakelijk. Aldus de keynote speech van Minister Klimaat en Energie Rob Jetten. De World Hydrogen Summit was daardoor de juiste aangelegenheid om de internationale banden aan te halen.

Elektrolysers, Elektrolysers, Elektrolysers…

Gedurende de beurs was er volop aandacht voor elektrolysers. Elektrolysers splitsen het water met behulp van (duurzame) elektriciteit in zuurstof en waterstof zonder dat hier CO2 bij vrij komt. Een techniek die nog niet op grote schaal beschikbaar is en duurder in vergelijking tot fossiele brandstof. Gelukkig zijn er ondanks de hogere kosten ambitieuze plannen om 8 GW elektrolyseer capaciteit te realiseren voor 2030 in Nederland als bijdrage aan de onze klimaatdoelstellingen. Dus de ontwikkeling van deze technologie is daarom van groot belang.

Een ander opvallend feit is dat er steeds meer wordt ingezet op systeem geΓ―ntegreerde en modulaire β€˜alles in 1’ H2 producten om de investeringskosten te verlagen.  

Oost-Nederland present!

Tussen alle Australische, Duitse en Scandinavische organisaties was ook de regio Oost-Nederland goed vertegenwoordigd op deze internationale beurs. Naast een eigen β€˜Oost-Nederland’ stand van Oost NL (in samenwerking met Nedstack, HyMatters en de HAN), waren er ook vele H2clusterleden, zoals HyET Hydrogen, Thomassen Energie, Kiwa, MTSA, HyGear en Elestor als standhouder met hun product aanwezig op de beursvloer. Fijn om zoveel bekende gezichten te zien op de beurs! En dat we Oost-Nederland goed op de internationale kaart hebben gezet!

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld