Kick-off: Zon als Bron voor en naast de Warmtepomp

6 juli 2021

Na toezegging van de RAAK-mkb regeling eerder dit jaar, is vandaag (6 juli 2021) de kick-off van het β€˜Zon als Bron voor en naast de Warmtepomp’ project.

Aanleiding van dit project, is de onduidelijkheid die er momenteel heerst over hoe de warmtevraag gasloos kan worden ingevuld. Warmtepomp systemen lijken de eerste oplossingsrichting. Echter, zowel een warmtepomp met bodembron als een lucht/water (LW) warmtepomp hebben nadelen die grootschalige toepassing in de bestaande bouw beperken. De focus van dit project zal zijn om nader te onderzoeken op welke manier zonne-warmte kan worden gebruikt om de prestaties van warmtepompen in de bestaande bouw te verbeteren.

De komende 24 maanden zal het constorium (bestaande uit Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Bovema S-Air International B.V, EScom, Nathan, Stanstechniek Gaanderen B.V., De Beijer RTB, IDeeuwes, Skipss B.V, Heves Engineering B.V., Fectum Innovation, Talis en Kiemt) o.a. aandacht besteden aan systemen die gebruikmaken van zonne-warmte als bron voor de warmtepomp, de bijdrage die hoge temperatuur zonne-warmte kan leveren aan warmtepompsystemen in bestaande woningen, opslag en de ontwikkeling van een systeemconfiguratie software tool. De rol van Kiemt is de disseminatie van de projectresultaten.

Benieuwd naar dit project? Houdt de website/LinkedIn pagina van Kiemt in de gaten.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld