Genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 bekend

Circulaire economie
Energietransitie
Matching en samenwerking
Startups
26 juli 2022

Uit 27 unieke aanmeldingen heeft een expertcommissie acht baanbrekende innovaties geselecteerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022.

Innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij, zijn belangrijker dan ooit tevoren. Dit jaar wordt alweer voor de 12de keer op rij tijdens het festival The Future of Us – changing our ways de eervolle Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt.

Hoofdprijs

De drie genomineerde innovaties voor de hoofdprijs 2022 zijn: H2Trac BV met de Elektrische trekker E-OX, Callic BV met de Aquathermie Skid en HyMatters met de Waterstoftrailer. Alle innovaties leveren een uitermate belangrijke bijdrage aan de energietransitie en/of circulaire economie, richten zich op een globale markt en stimuleren duurzaam gedrag en bewustwording.  

Ambitieprijs

De vijf genomineerde innovaties voor de ambitieprijs 2022 zijn Zenon Energy met de Zenon Titan – Titanaan batterij, Pureps BV met de Circulair maken EPS (piepschuim), Qconcepts Design & Engineering BV met de Zero Emission Shipping, Omlab met de BuildMatterial en NoPalm Ingredients met Microbiele olie uit reststromen als vervanger van palmolie. De ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en kleine bedrijven die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten.

Duurzame Award

Voor de Jan Terlouw Innovatieprijs gelden verschillende criteria. Zo moet het gaan om een tastbare innovatie op het gebied van energietransitie en/of circulaire economie. Naast het prijzengeld, de geboden ondersteuning en media aandacht heeft de te winnen award ook een fysieke vorm. Voor deze circulaire award is volledig gebruik gemaakt van reststoffen en materialen uit hernieuwbare bronnen. Naast resthout is ook gerecycled plastic van Kiemt partner Save Plastics en op hennepvezel gebaseerd materiaal van Biopanel gebruikt.  

Jury

De juryleden voor dit jaar zijn Harry Webers als voorzitter, Martijn Bongaerts van Alliander, Erik Klaassen van Contour Advanced Systems, Erik van der Veer van Dutch Boosting Group en Maria Fennis van HyET Hydrogen.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld