BLUE-tec, CarbonOrO en Time Shift Energy Storage genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018

6 september 2018

BLUE-tec, CarbonOro en Time Shift Energy zijn dit jaar de genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs. De prijs is een initiatief van Stichting Kiemt waarmee innovaties op het gebied van duurzaamheid worden ondersteund. De winnaar ontvangt 10.000 euro aan prijzengeld.

Voor de prijs gelden verschillende criteria. Zo moet het gaan om een tastbare innovatie op het gebied van Energietransitie en Circulaire Economie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en wordt uitgevoerd. De potentiΓ«le economische impact van de innovatie staat bij de prijs centraal.

BLUE-tec sprong in het oog, omdat zij zwaar vervuild industriewater reinigen en hergebruiken met behulp van membraantechnologie. CarbonOrO onderscheidt zich door CO2 te verwijderen uit gassen. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld biogas omzetten naar groen gas. Time Shift Energy Storage heeft industriΓ«le energieopslag systemen waarmee zij duurzame energie zoals windenergie op kunnen slaan.

De bedrijven zullen zichzelf nog moeten presenteren tegenover de vakjury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 1 oktober 2018. De prijs zal door Jan Terlouw worden uitgereikt.

Ambitieprijs

Naast de innovatieprijs wordt ook de ambitieprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor kleine bedrijven met nog niet uitgevoerde innovaties. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup. Hiervoor zijn Groene Wijkstroom, Green Minerals en Wattsun genomineerd.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld