Arnhem kan dΓ© energiestad van Nederland worden

16 juli 2020

β€œDe regio Arnhem heeft de ingrediΓ«nten in huis om maximaal te kunnen profiteren van de vele mogelijkheden die de energietransitie biedt, maar enkel inzetten op technologische innovaties is niet voldoende. Er zal ook een proces innovatie moeten plaatsvinden om als regio het verschil te kunnen maken t.o.v. plaatsen als Rotterdam, Amsterdam, Groningen of Geleen”, aldus Jacob Froling, de drijvende kracht achter Het Nationaal Energietraineeship.

Froling heeft dit tweejarige opleidingsprogramma voor jonge net afgestudeerde HBO’ers en WO-ers in 2019 opgericht. Hij is intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan een succesvolle energietransitie. Het Nationaal Energietraineeship leidt een hecht netwerk van jonge toptalenten op die integraal samenwerken aan klimaatdoelstellingen en energietransitie.

Volgens Froling is er een intensieve samenwerking noodzakelijk tussen de vele verschillende partijen en disciplines om de transitie te doen slagen: β€œToekomstige managers moeten o.a. over de grens van hun eigen bedrijfsbelang leren kijken. Er zal intensief samengewerkt moeten worden over de hele keten aan een integrale aanpak van deze gemeenschappelijke opgave”.

Als de bij energietransitie betrokken partijen elkaar op alle niveaus vinden, begrijpen, samenwerken en versterken, dan mag je spreken van een integrale aanpak. En dat is het doel van het Nationaal Energietraineeship. Kiemt gelooft in deze aanpak en Directeur Luc Kikkert is om deze reden ambassadeur.

Met het oog op de kansen in de regio Arnhem wil Froling dan ook het netwerk van Kiemt oproepen: β€œDe komende periode wordt een passende werkplek voor onze groep starters gezocht zodat ze in oktober kunnen beginnen aan hun tweejarige opleidingsprogramma. De trainees werken daarnaast minimaal vier dagen per week bij één organisatie. Daarnaast wordt er op dit moment nagedacht over een regionale invulling van het traineeship. De Regionale Energiestrategie (RES) van de gemeenten uit deze regio zal de komende jaren uitgewerkt moeten worden. We willen met ons initiatief daarop aansluiten en alle partijen die hierin een rol spelen actief samenbrengen. Een aantal relevante partijen uit deze regio werken al met ons samen. We willen graag meer leden van Kiemt betrekken en in gesprek gaan over de toegevoegde waarde van het Nationaal Energietraineeship”

Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Jacob Froling, jfroling@nationaalenergietraineeship.nl; 06-50736350

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld