Agenda Circulair Nederland gelanceerd

Circulaire economie
30 november 2023

Kiemt ondertekend de Agenda Circulair Nederland, een initiatief van Circularities dat tot doel heeft circulaire economie hoog op de politieke agenda te krijgen. Kiemt sluit zich aan bij een breed scala van belangrijke partijen die zich inzetten voor een duurzame en circulaire toekomst.

Op dinsdag 28 november lanceerde Kiemt samen met andere initiatiefnemers de Agenda Circulair Nederland. Deze agenda is bedoeld om circulaire economie prominent op te nemen in verkiezingsprogramma’s en coalitieonderhandelingen, met name bij economisch georiΓ«nteerde politieke partijen.

Waarom ondersteunt Kiemt de Agenda Circulair Nederland?

Kiemt gelooft sterk in de kracht van een circulaire economie als de kernoplossing voor enkele van de meest urgente uitdagingen waarmee Nederland en de Europese Unie worden geconfronteerd. Door de afhankelijkheid van instabiele of totalitaire regimes zoals China en Rusland te verminderen, wil Kiemt een duurzaam en veerkrachtig economisch model bevorderen.

De circulaire economie biedt niet alleen een oplossing voor de grondstoffenafhankelijkheid, maar draagt ook bij aan energiebesparing, vermindering van uitstoot, verbetering van lucht-, water- en bodemkwaliteit, afvalvermindering, behoud van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit. Bovendien gelooft Kiemt dat ten minste 40% van de klimaatdoelen kan worden behaald door in te zetten op een circulaire economie.

Bekijk de volledige agenda

De Agenda Circulair Nederland is online beschikbaar op CIRCULARITIES. Hier kun je de volledige agenda bekijken en downloaden.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld