Groene Wijkstroom

Groene Wijkstroom is de ontwikkelaar van een app die energieverbruik in kaart brengt. Zij zijn in 2018 genomineerd voor de Jan Terlouw Ambitieprijs.

Groene Wijkstroom

Groenewijkstroom is een innovatief product. Met de app kunnen huishoudens zonder bezit van zonnepanelen stroom van de buren met zonnepanelen gebruiken op moment van lokale overschotten. Zo wordt stroomverlies beperkt. Als deelnemers energie verbruiken op het juiste momenten, ontvangen ze Energie-Punten. Met deze punten kunnen ze handelen bij lokale ondernemers of producten en diensten kopen van andere wijkdeelnemers.

Rol Kiemt

Kiemt heeft Groenewijkstroom ondersteund met het opstellen van het businessplan en de groeistrategie. Daarnaast heeft Kiemt Groenewijkstroom op verschillende evenementen een podium geboden om het bedrijf te pitchen. ”Door dit podium zijn wij in contact gekomen met verschillende partijen en hebben wij ons netwerk kunnen uitbreiden”, aldus Luuk Wiehink, de directeur van de Groenewijkstroom BV.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required