EnquΓͺte Financiering Circulaire Bedrijfsactiviteiten

Een impuls voor duurzame en innovatieve ondernemers

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen KplusV en Royal HaskoningDHV onderzoek naar problematiek en kansen rondom bedrijfsfinanciering voor circulaire economie. Uw input is essentieel om goed inzicht te verkrijgen waar de kansen liggen en stappen te zetten in concrete oplossingen. Wij vragen u daarom deel te nemen aan dit onderzoek door middel van het invullen van de vragenlijst (link onderaan de tekst).

Doel van het onderzoek

Het verkrijgen van financiering voor ondernemers actief in de circulaire economie is vaak een knelpunt. Vraag en aanbod lijken nog niet optimaal aan te sluiten en daarom onderzoekt KplusV en Royal HaskoningDHV belemmeringen en vooral kansen voor circulaire bedrijfsfinanciering. Dit doen wij in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om zo te kijken op welke manier financiering effectief kan worden ingezet voor een circulaire transitie. Circulaire ondernemers lopen nu nog tegen grotere uitdagingen aan dan ondernemers met een traditioneel businessmodel. Nieuwe businessmodellen leiden vaak tot een hoger risico-rendementsprofiel dan huidige (lineaire) modellen en zorgt voor moeilijker toegang tot kapitaal. Verder beschikken ondernemers mogelijk niet altijd over benodigde kennis over financiering, is de kapitaalmarkt onvoldoende transparant met een beperkt en gefragmenteerd aanbod en hebben ondernemers matig zicht op mogelijkheden en voorwaarden voor financiering.

Daarom vragen wij om uw input om zodoende de problematiek rondom financiering inzichtelijk te maken en stappen zetten richting concrete oplossingen die in de praktijk werkbaar zijn.

Direct naar de vragenlijst.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld