Energietransitie

EΓ©n van de bestaansredenen van Kiemt is het doel om de energietransitie te versnellen. Op deze manier dragen we namelijk bij aan een schonere en betere woon- en leefomgeving. Met onze dienstverlening helpen we ondernemingen bijdragen aan de energietransitie.

Wat is de energietransitie?
De energietransitie betekent dat fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen vervangen worden door groene energie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterstofenergie. De energietransitie staat de laatste jaren niet alleen politiek gezien hoger op de agenda, maar ook bedrijven en particulieren zijn steeds meer bezig met groener leven.

Wat is het belang van een energietransitie?
Het grootste deel van de energie die wij gebruiken, wordt gewonnen uit fossiele bronnen. Echter hebben ook deze bronnen een limiet en komt er een moment dat ze volledig opraken. Niet alleen de eindigheid van deze bronnen is een probleem, maar ook de schade die dit geeft aan de natuur en het milieu is zorgwekkend. De fijnstof die vrijkomt door fossiele brandstoffen is schadelijk voor zowel het milieu als onze gezondheid. Maar de bekendste is toch wel CO2. Co2 en andere broeikasgassen zorgen ervoor dat de temperatuur op aarde stijgt, waarmee ons klimaat verandert. Denk hierbij aan extremer weer, droogtes of juist meer wateroverlast. Met de energietransitie remmen we deze ingrijpende klimaatveranderingen af. Door duurzame, hernieuwbare energie te gebruiken wordt de uitstoot van CO2 beperkt. Daarmee voorkomen we één van de meest schadelijke stoffen.

Hoe bevordert Kiemt de energietransitie?
Wij zijn voortdurend op zoek naar organisaties die bijdragen aan de energietransitie en die wij daarbij kunnen helpen. Dit doen wij op verschillende manieren: we zoeken onder andere naar matchende bedrijven, helpen met het verkrijgen van subsidies en organiseren evenementen waar duurzame en innovatieve bedrijven, overheden en kennisinstellingen elkaar kunnen ontmoeten. Of je idee nog in de kinderschoenen staat, of al een lopend bedrijf is: wij helpen en begeleiden bedrijven in het bevorderen van de energietransitie. Dit doen wij door kennisdeling, planvorming, het opzetten van samenwerkingen, het helpen met subsidies of het schrijven van een businessplan en het geven van ondersteuning bij technische vragen door bedrijven in contact te brengen met de juiste mensen. Daarmee is Kiemt dΓ© partner op het gebied van de energietransitie.

Zelf aan de slag?
Heb jij een start-up, organisatie, of overheidsinstelling in Oost-Nederland met duurzame en/of innovatie ideeΓ«n die de energietransitie bevorderen en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij Kiemt aan het goede adres. Wij helpen jouw idee werkelijkheid worden, verbinden je aan de juiste partners of begeleiden je verder. Neem gerust eens contact met ons op of kom eens langs. We gaan graag met je in gesprek!