Connectr

De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Connectr zorgt daarvoor.

Connectr is een fysieke locatie op Industriepark Kleefse Waard waar innovaties direct getest, gedemonstreerd en in de praktijk worden gebracht om van daaruit verder te groeien. Door impact te realiseren op zowel de energietransitie als de (regionale) economie, en door human capital aan techniek te verbinden, zorgt Connectr voor bestendige oplossingen. Connectr bestaat uit een Innovatieprogramma, Innovatielab en Shared Facilities en is volop in ontwikkeling.

Connectr richt zich op drie sleuteltechnologieΓ«n die in de regio al sterk in ontwikkeling zijn, en die op mondiaal niveau van toegevoegde waarde zijn:
1. Elektrische energietechniek
2. Elektrochemische energieopslag
3. Duurzame aandrijfsystemen

Kiemt maakt samen met Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Oost NL deel uit van de kernorganisatie van Connectr. Het doel is om alle op innovatie gerichte activiteiten en faciliteiten in het energy cluster te verbinden, versnellen en versterken. De kernorganisatie geeft inhoud aan het Innovatielab en Shared Facilities en voert regie op het Innovatieprogramma van Connectr.