Waterstoftechnologie: Hoe maakt u het?

event 14 mrt 2024 09:00 - 17:30

Op 14 maart 2024 organiseren FME, EMP-NL, Nedstack, Connectr, TKI Nieuw Gas, TNO, en Kiemt het nationale waterstof maakevent gericht op waterstoftechnologie: elektrolysers en brandstofceltechnologie.Β 

De waterstofeconomie maakt Nederland mooier. Waterstof helpt onze klimaatagenda, zij brengt ons schone lucht, draagt bij aan onze energieonafhankelijkheid en brengt nieuwe bedrijvigheid met zich mee. Nederland is bovendien een van Europa’s koplopers in het ontwikkelen en vercommercialiseren van – voor de waterstofeconomie benodigde – sleutel technologieΓ«n.

De waterstofeconomie biedt dus kansen voor Nederlandse maak- en technologiebedrijven. Andersom biedt de maakindustrie Nederland kansen om haar koppositie te consolideren, om lastige beleidsdoelen mogelijk te maken en zelfs om middels export bij te dragen aan de realisatie van klimaatdoelen op een internationaal podium.

Hoewel de kansen evident lijken, is industrialisatie-succes niet vanzelfsprekend. In eerdere energietransitie markten is veel bedrijvigheid Nederland ontvlucht, zijn kansen onderbenut gebleven en zijn beloftevolle Nederlandse koplopers vaak niet in staat gebleken om uit te bloeien tot hun volle potentie.

De waterstofeconomie biedt nieuwe kansen en biedt deze in een nieuwe tijd; een tijd waarin het maakbedrijf gekoesterd wordt en waarin zowel brandstofcellen als electrolysers inmiddels zijn geoormerkt als β€˜Strategic Net Zero Industries’ door de Europese Commissie.

Hoe zien die nieuwe kansen en bedreigingen er nu uit? Wat kunnen we samen bereiken en wat hebben wij daarvoor nodig? Deze vragen staan centraal tijdens dit event. Gedurende een dag-lang programma onderzoeken wij met elkaar de vraag; Hoe maakt u het?

Aanmelden

Wil jij dit event over waterstoftechnologie niet missen? Meld je dan hier aan.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld