Vervolg Join The Loop

event 14 feb 2024 12:30 - 18:00

Na de voorzet die is gegeven tijdens de kickoff van Join The Loop afgelopen november, willen we je hierbij graag uitnodigen voor de tweede bijeenkomst op woensdag 14 februari 2024.

Join the loop wil de manier waarop B2B verpakkingen in de Chemie, Voeding en Farmacie worden behandeld na gebruik herdefiniΓ«ren.

We moeten wereldwijd af van de eenmalige manier waarop het gros van de verpakkingen in deze industrieΓ«n worden benut, en willen ze in aanmerking laten komen voor een tweede leven of recycling. Waarvoor ze op dit moment nog nauwelijks geschikt lijken te zijn.

Dat kan Γ©n moet anders. Mede vanwege de wetgeving die hier Europees nieuwe standaarden voor zet. Maar waar (ketens in) de industrie nog niet aan weet te voldoen.

Hoe we dit op een veilige en betrouwbare manier willen gaan opzetten wordt uit doeken gedaan tijdens een boeiende middag bij Houweling Group, Klappolder 104, 2665 LP Bleiswijk

Wij nodigen de eerdere betrokkenen, hun interne beslissers, maar verder ook iedereen die in een keten actief is waar deze aanpak relevant voor is uit, om deel te nemen aan de ontwikkeling die we in gang aan het zetten zijn.

Ons doel is, een platform, digitale taal en ketens opzetten, waarmee we eerst in Nederland, maar zo snel mogelijk internationaal en vervolgens wereldwijd, een nieuwe standaard willen laten ontstaan.

Zit je in deze business, dan wil je deze ontwikkelingen niet missen. Door deel te nemen in de plannen kun je mee sturen en beslissen over hoe het vorm krijgt en hoe jouw organisatie hier zich op kan voorbereiden en aansluiten.

We vragen bedrijven / organisaties om idealiter met minimaal 2 deelnemers te participeren, waarvan er liefst zeker één gemandateerd is om serieus over toezeggingen te kunnen meedenken en sparren.

Achtergrond informatie

Om alvast in de materie te duiken is de Oost-Nederland Uitgelicht van december een handige informatiebron. Evenals aflevering 10 van de Kiemt Innovatiepodcast die is opgenomen met initiatiefneemster Christa Bakker.

Programma

12.30u Aankomst met lunch
13.00u Start programma
Welkom – Marc Houweling (circulaire economie Houweling Group) en Christa Bakker (Join The Loop)
Samenvatting en updates van acties na de kick off – Christa
Voorstellen en uitleg blockchain – Paul Bessems (Weconomics)
Presentatie – Rene Bunnik (Houweling Group)
Introductie nieuwe verpakkingswetgeving (PPWR) – Erik Forsten (Houweling Group)
Rondleiding Houweling Group
*pauze*
Workshop databeheer – blockchain – Paul Bessems
Inzichten (plenair)
Vervolgstappen
17.00u-18.00u Netwerk mogelijkheid

LET OP!Β  Voor de rondleiding zijn veiligheidsschoenen verplicht. Heb je deze zelf? Neem ze mee! Heb je die niet dan graag schoenmaat doorgeven in het aanmeldformulier.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is een initiatief van:

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld