Oost-Nederland Uitgelicht: Β­GROHW

event 7 apr 2022 16:00 - 16:45

GROHW: Energietransitie versnellen met groene waterstof
Op donderdag 7 april om 16.00u neemt gastheer Jochem Garthoff ons online mee in de wereld van GROHW, hoe dit consortium werkt, wat er op het terrein van de Gasfabriek gebeurd en wat de ambitie is van dit veelbelovende project.

Deze keer gaan we de diepte in bij de Smart Energy Hub GROHW in Deventer. GROHW, ofwel GReen Oxygen, Hydrogen and Wasteheat, is een samenwerking van koplopers uit de regio. Samen bouwen zij aan de energietransitie met groene waterstof als belangrijkste bouwsteen.

Wie gaan we zien tijdens de uitzending?

Partners als Witteveen + Bos, Cooll, MTSA, Saxion, HVE en de Gasfabriek vertellen ons hoe zij de energietransitie versnellen met waterstof als energiedrager en daarmee CO2-uitstoot reduceren. Ook laten zij zien hoe de gehele keten wordt betrokken, zowel de opwekkant als de gebruikerskant: zuurstof, waterstof en warmte. En daarmee zijn alle partners een onmisbare schakel in deze keten en dragen allen een stuk verantwoordelijkheid om GROHW tot een succes te maken. Maar zijn er dan ook tastbare resultaten? Waar staat het project nu en hoe ziet het er over 5 jaar uit? En hoe gaat dat dan te werk als je waterstof daadwerkelijk als energiedrager gebruikt wordt. Hoe pas je dat toe? Hoeveel CO2 kunnen we dan minder uitstoten?

Kortom, heel veel vragen die we op donderdag 7 april gaan beantwoorden. En jij als kijker kunt meedoen door je vragen te stellen in de chat. Dus zet β€˜m in je agenda om 16.00 uur. Niet aan kunnen melden? Geen probleem, klik hier voor de directe link naar de livestream!

 

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld