Masterclass Waterstof in de Praktijk

event 29 feb 2024 09:30 - 17:00

Waterstof is niet meer weg te denken uit de energiemix die we nodig hebben voor het realiseren van de energietransitie. In de afgelopen jaren is er dan ook veel geΓ―nvesteerd in de technologieontwikkeling, het opzetten van pilots en demonstraties en het verkennen van marktconcepten.

Veel kennis is opgedaan, maar waar staan we nu? In welke markten wordt waterstof al toegepast en hoe bepaal je of het ook voor jouw uitdaging een goede oplossing kan zijn? Dit alles komt aan bod in de masterclass Waterstof in de Praktijk.

Waarom?

Het huidige energiesysteem dient opnieuw uitgevonden te worden. Een nieuwe mix aan duurzame, of zelfs zero-emissie energiedragers gaat hier een rol in spelen, zo ook waterstof. Daarnaast zoeken we naar mogelijkheden om de duurzaam opgewekte energie te bufferen, om zo vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Ook hier kan waterstof een belangrijke bijdrage in leveren. Bovendien is waterstof – door het vloeibaar, in oplossing, gasvorm of vaste vorm – op te slaan, goed te verplaatsen van A naar B. Met als doel: overtollige energie brengen naar locaties waar te weinig energie aanwezig is.

Veel toepassingsmogelijkheden dus. Maar waar staan we nu in deze ontwikkeling? En hoe bepaal je of voor jouw case waterstof een goed en duurzaam alternatief is? Wat komt erbij kijken om waterstof als oplossing toe te passen? In deze masterclass geven wij antwoord op deze vragen.

Deze Masterclass Waterstof in de praktijk wordt georganiseerd door Connectr, SEECE en Kiemt. Meer informatie over het programma, sprekers, kosten en aanmelden vind hier.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld