Klaar voor de volgende stap op de Duitse markt

event 28 mrt 2023 14:00 - 18:00

Op dinsdag 28 maart van 14.00 – 18.00 uur organiseert de Euregio Rhein-Waal in Kleve i.s.m. ALPMANN FRΓ–HLICH, KPP en Gateway to Germany de bijeenkomst Klaar voor de volgende stap op de Duitse markt.

Dit is een interactieve bijeenkomst voor Nederlandse ondernemers die de eerste stap op de Duitse markt willen zetten of hun marktpositie in het buurland willen verstevigen. De organisatoren zullen elk vanuit hun eigen expertise vertellen hoe je als ondernemer de sprong naar de Duitse markt kunt maken.

Datum
28-03-2023
Tijd 14.00u – 18.00u
Locatie Het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve

 

Je kunt zowel in de aanloop naar als tijdens de bijeenkomst vragen stellen. Door vooraf aan te geven aan welke informatie je behoefte hebt, kun jij mede bepalen hoe de informatiebijeenkomst wordt ingericht.

Tijdens de bijeenkomst zal aandacht zijn voor de volgende scenario’s:

  1. Ondernemers die al exporteren naar Duitsland, maar willen opschalen en overwegen om een magazijn in Duitsland te openen, om van daaruit de Duitse markt te bedienen.
  2. Ondernemers die een goed overzicht van hun Nederlandse marktpositie hebben en hun eerste stappen op de Duitse markt hebben gezet. Ze willen verder uitbreiden in Duitsland en hiervoor hun eerste Duitse medewerker(s) aannemen.
  3. Ondernemers die al flink aan de weg timmeren in Duitsland en die nu een Duitse entiteit willen oprichten.

Over het Arbeidsmarktplatform

Het Arbeidsmarktplatform van de Euregio Rijn-Waal is een samenwerkingsverband, bestaande uit meerdere partnerorganisaties uit de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Doel van het platform, dat door de Europese Unie ondersteund wordt, is om de barrières op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt in kaart te brengen, naar de oorzaken te zoeken en gezamenlijke oplossingen te vinden. Met behulp van diverse ideeën en acties moet de grensoverschrijdende arbeidsmarkt op een niet-bureaucratische manier gestimuleerd worden.

Aanmelden

Ben jij geΓ―nteresseerd om met je onderneming over de grens te gaan? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst en maak jouw onderneming klaar voor de volgende stap op de Duitse markt! Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Meer informatie vind je op deze pagina. Aanmelden kan tot uiterlijk 17 maart door een mail te sturen naar gip@euregio.org

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld