Join The Loop

event 15 nov 2023 14:00 - 17:00

β€œRethink packaging in Food-, Pharmacy- and Chemical Industry’’

We verheugen ons erop om jou uit te nodigen voor de bijeenkomst “Join the Loop“, een initiatief dat draait om het herdefiniΓ«ren van de manier waarop we verpakkingsmaterialen benaderen in de chemie, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Deze bijeenkomst is georganiseerd in het kader van de recente wet- en regelgeving met betrekking tot verpakkingsmaterialen (Proposal Packaging and Packaging Waste, maar het gaat verder dan dat. We willen bedrijven aanmoedigen om bewuster om te gaan met verpakkingsmaterialen, niet alleen vanuit wettelijk oogpunt, maar ook vanuit een intrinsieke motivatie om een positieve impact te maken.

Het idee achter “Join the Loop” is geΓ―nspireerd door Christa Bakker en speelt in op het feit dat veel verpakkingsmaterialen de 3 genoemde industrieΓ«n, op dit moment als niet geschikt worden geacht voor reuse of recycling. Dit terwijl er een groot tekort is aan recyclaat en herbruikbare verpakkingen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt veel materiaal vernietigd, wat een verspilling is van grondstoffen en energie.

Met het concept β€œJoin the Loop” willen we waardevolle informatie over verpakkingsmaterialen vastleggen, zodat we kunnen achterhalen waar de verpakking is geweest, welke stoffen ermee in aanraking zijn gekomen en of er bijvoorbeeld al een reinigingsactie heeft plaatsgevonden. Met deze informatie kunnen we hoogwaardig hergebruiken of recyclen en zo bijdragen aan een circulaire toekomst.

Tijdens dit evenement zullen enkele vooraanstaande sprekers uit voor β€œJoin the Loop” relevante vakgebieden hun inzichten delen:

  1. Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW midden: Marcel zal spreken over de belangrijkheid van dit onderwerp voor ondernemers.
  2. Christa Bakker, verpakkingstechnoloog en initiatiefneemster β€œJoin the Loop”: Christa zal haar visie en inspiratie delen achter het “Join the Loop”-initiatief en de cruciale rol die het speelt in de verpakkingsindustrie.
  3. Siem Haffmans, expert kunststoffen en verpakkingen: Siem geeft duiding aan de situatie in de verpakkingsindustrie.
  4. Paul Bessems, expert en auteur in blockchain: Paul zal ingaan op de rol van blockchain-technologie in het volgen van verpakkingsmaterialen en transparantie in de supplychain.
  5. Erick Wuestman, expert circulaire economie: Erick is de dagvoorzitter en geeft toelichting op CIRCO Design Tracks, het re-designen van herbruikbare en recyclebare verpakkingen.

Details van de bijeenkomst:

  • Datum: woensdag 15 november
  • Tijd: 14:00 – 17:00 met aansluitend een borrel
  • Locatie: Connectr Shared Office, Industriepark Kleefse Waard, Arnhem

Het doel van deze bijeenkomst is om een vervolg te geven aan het “Join the Loop”-initiatief en om samen verder te werken aan een meer circulaire benadering van verpakkingsmaterialen. We hopen dat u kunt deelnemen aan deze belangrijke discussie en uw expertise kunt delen om samen een positieve verandering teweeg te brengen.

Alvast meer te weten komen over Join the loop? Beluister aflevering 10 van de Kiemt Innovatiepodcast over dit onderwerp hier.

Op de hoogte blijven

Volg ons alvast op LinkedIn: Join the loop LinkedIn

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld