Gratis spreekuren en webinars van Octrooicentrum Nederland

event 23 Jun 2022 t/m 30 dec 2022

Nieuw idee? Octrooicentrum Nederland denkt mee!

Ontwikkel je nieuwe producten of technologieën? En doe je dit alleen of juist samen met anderen? Het is verstandig om in een vroeg stadium te denken aan intellectueel eigendom. Welke kennis deel je bij samenwerking en wie wordt eigenaar van de innovatie? Wat hebben anderen al beschermd en welke rechten kun je zelf krijgen? Een octrooi, auteursrecht en merkenrecht, maar ook bedrijfsgeheimen kunnen interessant zijn om méér business te genereren. De octrooiadviseurs van Octrooicentrum Nederland vertellen graag hoe dat werkt en welke voordelen dat kan opleveren. Zij bieden je ondersteuning op maat: onafhankelijk, gratis, regionaal en vertrouwelijk.

Ben jij nieuwe producten of technologieΓ«n aan het ontwikkelen? Misschien loop je dan tegen de volgende vragen aan:

  • Zijn vergelijkbare technische oplossingen al eerder bedacht en hoe kom ik daarachter?
  • Hoe zorg ik ervoor dat niemand er met mijn uitvinding vandoor gaat?
  • Welke afspraken moet ik maken als meerdere partijen kennis inbrengen bij een samenwerking?
  • Welke vormen van intellectueel eigendom zijn van toepassing op mijn uitvinding of product?

Het Octrooicentrum Nederland biedt verschillende workshops, webinars en regionale spreekuren waar je kosteloos aan deel kan nemen. Hieronder een overzicht:

Workshops en webinars

Wil je meer weten over samen innoveren of over het beschermen van jouw product? Of wil je weten hoe je met octrooi-informatie tijd en geld bespaart? Het Octrooicentrum Nederland organiseert regelmatig webinars en workshop over de onderstaande thema’s:

Check de agenda met plaatsen en tijden. In Oost-Nederland worden de workshops vaak gegeven in Zwolle of Apeldoorn.

Spreekuren met een octrooiadviseur in uw regio

Heb je vragen die je liever direct bespreekt met een octrooiadviseur? De adviseurs van Octrooicentrum Nederland werken ook in jouw regio. In Oost-Nederland zijn er regelmatig spreekuren gepland op de volgende locaties:

  • Apeldoorn
  • Arnhem
  • Nijmegen
  • Wageningen

Je kan jezelf opgeven voor een gesprek met een octrooiadviseur via het aanmeldformulier.

Contact Octrooicentrum Nederland

In regio Zuidwest-Gelderland (o.a. Arnhem, Nijmegen en Wageningen) is Karen Kraan-Sam de adviseur. Je kan haar bereiken via karen.sam@rvo.nl.

In de rest van Gelderland en in Overijssel (o.a. Apeldoorn, Zwolle en Enschede) is Ilona Koomen de octrooiadviseur. Zij is bereikbaar via ilona.koomen@rvo.nl.

Kom je uit een andere regio? Dan kunt je contact opnemen met de afdeling Publieksvoorlichting van Octrooicentrum Nederland. Bel 088 042 66 60 of mail octrooicentrum@rvo.nl.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld