Energy CafΓ©

event 20 feb 2020

Het volgende Energy CafΓ© staat weer op de agenda! Op 20 februari staat duurzaam ondernemen centraal dit keer bij SofaCompany Arnhem aan het Gele Rijdersplein 13.

Arnhemse bedrijven zijn verantwoordelijk voor 50% van het energieverbruik binnen de gemeentegrenzen. Ondernemers zijn dan ook een belangrijke partij om de noodzakelijke COΒ²-reductie te behalen. Duurzame maatregelen zijn vooral ook in het voordeel van de ondernemer zelf. Het zorgt voor een lagere energienota en de consument of klant verwacht ook steeds meer een duurzame houding van de ondernemer.

Inspiratie
Tijdens dit Energy CafΓ© komen enkele ondernemers vertellen over hun visie op duurzaam ondernemen. Floris Schoonderbeek laat zien hoe het monumentale Stedelijk Gymnasium aan de Statenlaan is getransformeerd tot De Kleine Campus. Ilona Willems vertelt over de visie van Sofa Company op duurzaam ondernemen.

Om bedrijven te helpen met energiebesparende maatregelen, heeft de gemeente Arnhem een subsidie beschikbaar gesteld voor het laten uitvoeren van een energiescan (zie https://www.arnhemaan.nl/zakelijk). Erik Deliege van Van Beek ingenieurs zal de methodiek van de scan toelichten. Sander Wind vertelt namens Platform Binnenstad Arnhem over zijn ervaring met de energiescan.

Informatiemarkt
Na het podiumprogramma is er een informatiemarkt om dieper op de verschillende mogelijkheden tot energiebesparing in te gaan. Hier zijn de ODRA, ingenieursbureaus en de gemeente Arnhem aanwezig voor verdere vragen. Ook kun je je aanmelden voor het laten uitvoeren van een energiescan (tip: om direct een beeld te krijgen, welke energiescan voor jou van toepassing is, vragen wij je om de jaarafrekening van je energieleverancier mee te nemen. Daarop staat namelijk exact vermeld wat je jaarlijkse energieverbruik is).

Programma
16.00 uur: Inloop
16.30 uur: Start het inhoudelijk programma
17.30 uur: De netwerkborrel en informatiemarkt.

SofaCompany is gelegen aan het Gele Rijdersplein 13. Parkeren kan het beste in Parkeergarage Musis aan de Velperbinnesingel 2.

In verband met de catering en het voorkomen van voedselverspilling graag uiterlijk vrijdag 14 februari aanmelden voor het Energy CafΓ© via energycafe@arnhem.nl.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld