Early Morning Toast: Stikstof

event 4 feb 2020 07:30 - 09:30

De feiten en oplossingen
Stikstof, het is misschien niet het meest frisse begin van je dag maar dit is wel het moment om in de breed uitgemeten stikstofdiscussie de feiten en oplossingen op een rij te zetten. Dat doen we graag met jou onder het genot van een stevig ontbijt.

Met drie verschillende sprekers halen we de essentie naar boven; van landelijk beleid naar praktische toepassingen. Dus schuif aan, eet, denk en praat mee!

Sprekers
β€’ Carly Jansen
Plaatsvervangend landelijk programmadirecteur stikstof, Ministerie van LNV
Over het te voeren beleid nadat de Raad van State een streep zette door de PAS (programmatische aanpak stikstof). Carly neemt je mee in de actualiteiten, hardnekkige mythes rond stikstof, de aanpak vanuit het Rijk tot nu toe en de stappen die nog zullen volgen.
β€’ Wilbert Menkveld
Directeur Innovation & Technology, Nijhuis Industries
Over het terugwinnen van stikstof als grondstof. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Wilbert zien hoe zowel in de veeteeltsector als bij het zuiveren van afvalwater de ammoniakuitstoot fors kan worden verlaagd en ook nog eens efficiΓ«nt kan worden benut.
β€’ RenΓ© Cornelissen
Directeur, CCS B.V. Energie-advies
RenΓ© zoemt nog verder in op de ervaringen in de praktijk en toepassingen op kleine schaal. Een oplossing om de stikstofuitstoot in de veeteelt te reduceren is de vergister. Hoe werkt het en wat leert de praktijk ons over de juiste toepassing?

Begin de dag stevig met een Early Morning Toast: een heerlijk ontbijt, inhoudelijke kennissessies en een uitgebreid netwerk.


Programma
7.30 uur Ontbijt
8.00 uur Welkomstwoord
8.05 uur Kennissessies
9.15 uur Afsluiting & vragen

Na afloop van het programma is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een kop koffie of thee. Zo start je goed gevoed aan je dag!

Locatie
IPKW: Parkrestaurant de Waard
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Aanmelden

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld