Early Morning Talk over ‘Smart Energy Hubs’

event 15 nov 2022 08:00 - 08:30

Begin de dag stevig met een Early Morning Talk: een heerlijke, inhoudelijke show bij je ontbijt. Houdt je scherper dan een kop koffie. Bij deze Talk gaan wij het hebben over Smart Energy Hubs.

Zet je dinsdag 15 november om 8:00u alvast in je agenda en meld je je hieronder aan!

Waar gaan we het over hebben?

De vraag naar zowel elektriciteit als duurzame elektronen zal de komende jaren alleen maar toenemen. Deze vraag kan gedeeltelijk voorzien worden via centrale energie opwekking, zoals wind op zee. Een deel zal echter lokaal geproduceerd, opgeslagen en toegepast moeten worden.

De uitdaging hierbij is om de vaak fluctuerende bronnen, zoals zon, wind en biomassa, en het gebruik van energie lokaal in evenwicht te brengen. Dit wordt gedaan door slimme decentrale energiesystemen, de Smart Energy Hubs. De Smart Energy Hubs stemmen vraag en aanbod van energie op elkaar af. Maar ook sturing en monitoring, inzicht in verbruik en opbrengst kan via deze SEH’s. Hierdoor pakken SEH’s lokale opgaven rondom netoverbelasting, hoge temperatuurbehoefte en verduurzaming van transport aan.

Wat is het belang van Smart Energy Hubs?

Kunnen Smart Energy Hubs helpen bij het behalen van de energiedoelstellingen uit het klimaatakkoord? En in hoeverre versterken de SEH’s de innovatiekracht in Oost-Nederland? Franske van Duuren, Directeur en Programmamanager Circulaire Economie bij Kiemt, gaat in deze Early Morning Talk hierover in gesprek met ondernemers en experts.

Kijk hier online mee!

Wil je een eerdere Early Morning Talk terug kijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld