Early Morning Talk: Circulair slopen en bouwen

event 14 nov 2023 08:00 - 08:30

Op dinsdag 14 november om 8.00u gaan we weer live met een Early Morning Talk. Deze keer gaat het over circulair slopen en bouwen. Het is bij deze uitzending ook weer (beperkt) mogelijk om live in de studio mee te kijken en achteraf mee te ontbijten.

Circulair slopen en bouwen

Volgens het CBS worden in Nederland jaarlijks zo’n 15.000 woningen gesloopt. Waar vroeger al het puin direct werd afgevoerd naar de stort, worden vandaag de dag 4 op de 10 gebouwen circulair gesloopt. Bij het slopen worden zoveel mogelijk materialen zoals glas, metaal, kunststof, betonplaten en hout eruit gehaald en ergens anders hergebruikt.

In deze Early Morning Talk praat gastvrouw Franske van Duuren met experts uit de circulaire sloop en bouw. Centraal staat de vraag wat nodig is om circulair slopen en bouwen goed van de grond te krijgen in Nederland. Aan de hand van de casus Prinsenhof, over de circulaire sloop van het Gelderse Provinciehuis in Arnhem, vertelt Arend van de Beek van Lagemaat hoe het sloopproces verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. Arjan van Rooij van Werkleerbedrijf Lucrato gaat in op hoe circulaire sloop werkgelegenheid kan bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Francisco Navarro van Building for Good en het Deltion College vertelt meer over de etalage van circulaire bouwmaterialen en hoe het onderwijs zich met deze materie bezighoudt. Tot slot komt Peter Kreukniet van Stichting Insert aan het woord over het digitaal inzichtelijk brengen van materialen en de verbindende rol van Insert in de keten.

Aanmelden

Let op: aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wil je toch nog volgen? Geen zorg, klik dan op deze link om 8:00 uur!

Benieuwd naar eerdere afleveringen van onze Ealry Morning Talk? Kijk dan op deze pagina voor de laatste afleveringen.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld