Schrijf je in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019

Ben jij de ondernemer die met duurzame innovaties de energietransitie of de circulaire economie dichterbij brengt? Of ken je die ondernemer? Geef je dan op voor de Jan Terlouw Innovatieprijs!

Maandag 30 september reiken we op het Kiemt Congres voor de achtste keer de Jan Terlouw Innovatieprijs uit. Met de prijs geeft Kiemt duurzame, innovatieve ondernemers een boost. Opgeven kan tot en met zondag 18 augustus. Het is ook zeker mogelijk andere ondernemingen te nomineren.

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt”. Jan Terlouw.

 

Over de Jan Terlouw Innovatieprijs

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. Hiermee stimuleren we ondernemers die verder kijken dan vandaag en met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen. De prijs is een erkenning aan deze visionairs. De hoofdprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht.

Naast deze hoofdprijs is er een ambitieprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en klein MKB (max. 10 werknemers) die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

De criteria

Alle nominaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovaties moeten tussen 2017 en 2019 op de markt zijn geïntroduceerd.
  • Het gaat om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie.
  • De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden.
  • De innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

Nomineer nu ook anderen

Het is ook mogelijk (meerdere) innovaties te nomineren.

Het programmamanagement van Kiemt screent elke nominatie op de algemene criteria voor deelname. Eind augustus worden de genomineerden geselecteerd. Tijdens het Kiemt Congres op 30 september presenteren alle genomineerden hun innovaties voor een expertcomité die vervolgens de winnaars kiest. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

Wie wonnen vorig jaar ook alweer de Jan Terlouw Innovatieprijs en de ambitieprijs? We frissen je geheugen graag even op!


Voor verdere informatie over de Jan Terlouw Innovatieprijs kan je altijd even contact opnemen met  Helena Bühler:  buhler@kiemt.nl of +31 6 27 08 55 41

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required