Maak jij kans op de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020?

Hij komt er weer aan: de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020. Dit jaar reikt Jan Terlouw de prijs voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland uit op The Future of Us. The Future of Us is het grootste netwerkfestival over innovaties en duurzaamheid in Oost-Nederland, een perfecte match dus.

Ben jij de ondernemer die met duurzame innovaties de energietransitie of de circulaire economie dichterbij brengt? En wil jij gebruikmaken van het podium dat The Future of Us innovatieve ondernemers biedt?
Geef je dan hier op voor de Jan Terlouw Innovatieprijs.

Vrijdag 11 september reikt Jan Terlouw op The Future of Us voor de tiende keer de Jan Terlouw Innovatieprijs uit. Een mooi jubileum. Met de prijs geeft Kiemt duurzame, innovatieve ondernemers een boost. Opgeven kan tot begin juni. Het is ook zeker mogelijk andere ondernemingen te nomineren. De criteria vind je hieronder.

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt”. Jan Terlouw.

 

Over de Jan Terlouw Innovatieprijs

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. Hiermee stimuleren we ondernemers die verder kijken dan vandaag en met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen. De prijs is een erkenning aan deze visionairs. De hoofdprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht.

Naast deze hoofdprijs is er een ambitieprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en klein MKB (max. 10 werknemers) die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

De criteria

Alle nominaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 hoofdprijs in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovaties moeten tussen 2018 en 2020 op de markt zijn geïntroduceerd.
  • Het gaat om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie.
  • De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden.

Om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs categorie ambitieprijs in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB met max. 10 werknemers.
  • Het gaat om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie.
  • De innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling (marktintroductie heeft nog niet plaatsgevonden).
  • De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling moet daar ook (deels) plaatsvinden.

Per categorie (hoofdprijs of ambitieprijs) mag je een keer mee doen.  Als je in de voorgaande jaren al een keer winnaar bent geweest van 1 van de categorieën , mag je niet meer meedoen.

Nomineer nu ook anderen!

Het is ook mogelijk (meerdere) innovaties te nomineren.

Het programmamanagement van Kiemt screent elke nominatie op de algemene criteria voor deelname. Begin juni worden de genomineerden geselecteerd. Op The Future of Us presenteren alle genomineerden hun innovaties voor een expertcomité die vervolgens de winnaars kiest. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

Wie wonnen vorig jaar ook alweer de Jan Terlouw Innovatieprijs en de ambitieprijs? We frissen je geheugen graag even op!

Over The Future of Us

The Future of Us is een innovatief congrestival over de energietransitie en een circulaire economie. Dit evenement heeft de inhoud van een congres en de energie van een festival.

Kom ook en stap in onze tijdmachine. Terug in de tijd gaan we zeker niet, we kijken vooruit. Hoe ziet onze toekomst eruit? Onze economie draait op volle toeren, alles is circulair, energie wordt duurzaam opgewekt en innovaties reiken tot in de hemel. Wat zeggen we? Innovaties reiken veel verder, tot in het heelal.

Visionairs, uitvinders, waarmakers, politici, ondernemers, wetenschappers, studenten, startups en jij vinden elkaar op dit festival. Vraag en aanbod worden aan elkaar gekoppeld, innovaties krijgen een podium en verhalen krijgen luisteraars. Op The Future of Us vinden, verbinden, vertellen en versnellen we.

Op vrijdag 11 september 2020 stap je op het duurzaamste industriepark van Nederland, Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, een andere wereld in. Op deze plek beleef je aan den lijve wat er allemaal al mogelijk is en hoe dichtbij die verre toekomst eigenlijk is; deze start NU!

Meer informatie over het programma vind je hier.


Voor verdere informatie over de Jan Terlouw Innovatieprijs kan je altijd even contact opnemen met  Helena Bühler:  buhler@kiemt.nl of +31 6 27 08 55 41

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required