Waterstof Cluster

In ons toekomstige duurzame energiesysteem wordt een belangrijke rol voor waterstof gezien. Naast toepassing in de mobiliteit, kan waterstof als buffer bijgedragen aan het beter laten aansluiten van duurzame energieproductie op de energieconsumptie. Het waterstofcluster is daarbij opgezet met als doel om enerzijds waterstoftechnologie door te ontwikkelen tot grootschalige implementatie in het energiesysteem en anderzijds de economische positie van de betrokken kennis- en technologiebedrijven uit de regio Gelderland/Overijssel te versterken.
 
De inhoudelijke focus van het cluster sluit daarbij aan op wat uniek is in de regio en complementair ten opzichte van de rest van Nederland: het bedrijfs- en kenniscluster rondom waterstof- en brandstofceltechnologie en de sterke aanwezigheid van bedrijven en kennispartners rondom opwek, opslag, distributie en toepassing van elektriciteit in gebouwde omgeving en mobiliteit. De focus ligt dan ook op waterstof innovaties voor zero emissie en duurzame energiesystemen in mobiliteit en stedelijke gebied.
Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required