Waterstof Cluster

Het Waterstofcluster voert ontwikkelingen door om huidige waterstoftechnologie op grootschalige wijze te implementeren in het energiesysteem. Daarnaast versterkt het de economische positie van de betrokken kennis- en technologiebedrijven uit de regio Gelderland/Overijssel.

Project:

In een toekomstig duurzaam energiesystem zal waterstof een sleutelrol spelen. Waterstof kan een toepassing zijn in mobiliteit. Maar het kan ook als energiedrager functioneren.  Daarmee kan duurzame energieproductie worden afgestemd op de energieconsumptie. Het cluster richt zich op het bedrijfs- en kenniscluster rondom waterstof- en brandstofceltechnologie.  De beschikbare kennis in de regio Oost is erg uniek. Er wordt gebruik gemaakt van de sterke aanwezigheid van bedrijven en kennispartners op het gebied van opwek, opslag, distributie en toepassing van elektriciteit in de gebouwde omgeving en mobiliteit.

Activiteiten:

  • Organiseren van het cluster
  • Opstarten en versnellen van initiatieven
  • Versterken van planvorming en realisatie
  • Matchmaking van partijen tot waardeketen(s)
  • Uitwisselen van kennis en informatie

Thema: Energietransitie – Waterstof.
Rol Kiemt: Organisator.
Partners: AVR, Bredenoord, Bosch Beton, Provebe, Energy Watch, Gemeente Arnhem, GWI, HAN, Heijmans Infra, Hollander Techniek, HVE, HyMove, MTSA, PI Development, Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Qirion, Remeha, XINTCglobal, Waterschap Vallei en Veluwe, TNO, Hymatters, VBR Turbinepartners en Witteveen + Bos.

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required