EMT-RADAR

De EMT-RADAR stimuleert, faciliteert en commercialiseert kansrijke innovaties en ideeën.

Project:

Kiemt heeft de EMT Radar opgezet om startende ondernemers te helpen met een lening. Het project is gestart in 2009 en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Rabobank en de hogescholen HAN en Saxion.

De doelgroep is de zogenaamde pre-technostarter: Een technostarter die de oprichting van een onderneming voorbereidt. De faciliteit wordt steeds aan een natuurlijk persoon verstrekt. Het moet gaan om een technologisch vernieuwende activiteit. Dat kan een nieuwe technische vinding zijn, maar ook een nieuwe combinatie van bestaande technologieën. Het is niet noodzakelijk dat de betrokkene zelf de vinding heeft gedaan of de nieuwe toepassing heeft bedacht. Om in aanmerking te komen mag de starter niet langer dan 5 jaar bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven en moet de onderneming voldoen aan de definitie van een kleine of middelgrote onderneming, conform de Europese staatssteunregels. De doelgroep is niet alleen voor technostarters die afkomstig zijn van een kennisinstelling; iedereen die voldoet aan de eisen komt in aanmerking.

De lening wordt verstrekt aan een natuurlijk persoon, is gekoppeld aan de realisatie van een bedrijfsplan en bedraagt 25.000 euro. Een ondernemer kan maximaal 2 leningen ontvangen. Deze persoonlijke lening wordt verstrekt door de Rabobank Arnhem en omstreken tegen een marktconform rentetarief met een maximale aflossingstermijn van 7 jaar, waarbij de eerste 24 maanden aflossingsvrij zijn en vervroegd aflossen boetevrij mogelijk is.

Activiteiten:

Technostarters met een bedrijfsplan helpen met het verkrijgen van een lening van de Rabobank.

Thema: Circulaire Economie | Energietransitie
Rol Kiemt: Projectleider
Partners: HAN, Saxion Hogescholen en Rabobank Arnhem en omstreken.

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required