CIRCLES

Circles realiseert een nieuwe circulaire markt in Oost-Nederland.

Activiteiten:

  • Circles verbindt mensen en organisaties. Ook deelt circlesop haar website praktische en bruikbare kennis met de community
  • Met Masterclasses, Challenges en concrete veranderingsprojecten zoals AcCElerator zet CIRCLES mensen die het verschil kunnen maken in hun bedrijf, woonomgeving of organisatie aan tot actie.
  • Met tools, lezingen, events, workshops, matchmaking tussen vragers en aanbieders, infografieken, vlogs en blogs verspreidt CIRCLES actief de expertise en inzichten.

Project:

CIRCLES is een samenwerkingsverband tussen 10 partners en stimuleert het ontstaan van een nieuwe circulaire markt in Oost-Nederland. Om (mkb-)bedrijven en maatschappelijke organisaties bewust te maken van de noodzaak en voordelen van deze transitie hebben deze partners op initiatief van Stichting Kiemt en VNO-NCW Midden een brede aanpak ontwikkeld. Zij zijn verenigd in het cluster CIRCLES: Het platform voor ondernemers, initiatieven en overheden  in Oost-Nederland die willen bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Dit cluster is gebaseerd op sterk aanwezige sectoren, zoals de maakindustrie, de biobased economy en de bouwsector.

Dankzij CIRCLES wordt een nieuwe markt ontwikkeld waarop Oost-Nederland een koploper en voorbeeld zal zijn. Niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Thema: Circulaire Economie
Rol Kiemt: Penvoerder
Partners: VNO-NCW Midden, Saxion, Universiteit Twente, Cleantech Center, HAN, Stichting Circulaire Economie, Kennispoort Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel, en Windesheim.

 

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required