CIRCLES

13 juni 2018

Oost-Nederland gaat circulair!

Project:

CIRCLES is een samenwerkingverband tussen 22 partners en stimuleert het ontstaan van een nieuwe circulaire markt in Oost-Nederland. De samenwerking is gericht op (mkb-) bedrijven en maatschappelijke organisaties om bewustwording van de noodzaak en voordelen van de transitie naar een circulaire economie. De partners hebben op initiatief van Stichting Kiemt en VNO-NCW Midden een brede aanpak ontwikkeld.

Bij het CIRCLES- netwerk zijn uiteenlopende organisaties aangesloten: partners zijn o.a. overheden, kennisinstellingen, brancheverenigingen, ondernemersorganisaties en natuur-en milieuorganisaties. Het netwerk is gebaseerd op sterk aanwezige sectoren, zoals de maakindustrie, de biobased economy en de bouwsector. Samen hebben we enorm veel kennis en ervaring, die we beschikbaar stellen aan derden.

Activiteiten:

  • CIRCLES verbindt mensen en organisaties. Ook deelt CIRCLES op haar website praktische en bruikbare kennis met de community;
  • Met Masterclasses, Challenges en concrete veranderingsprojecten zoals AcCElerator zet CIRCLES mensen die het verschil kunnen maken in hun bedrijf, woonomgeving of organisatie aan tot actie;
  • Met tools, lezingen, events, workshops, matchmaking tussen vragers en aanbieders, infografieken, vlogs en blogs verspreidt CIRCLES actief de expertise en inzichten.

Dankzij CIRCLES wordt een nieuwe markt ontwikkeld waarop Oost-Nederland een koploper en voorbeeld zal zijn. Niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Thema: Circulaire Economie

Partners:Β  Kiemt, VNO-NCW Midden, Cirkelregio De Achterhoek, Cirkelstad, Cleantech Regio, Economic Board Arnhem-Nijmegen, HAN University of Applied Sciences, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle, Koninklijke Metaalunie, Living Lab Regio Foodvalley Circulair, Natuur en Milieu Gelderland, Natuur en Milieu Overijssel, Oost NL, Saxion, Wageningen University & Research.

 

Terugblik op enkele events:Β 

Betrokken Kiemt netwerk

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld