CIRCLES

Thema: Circulaire economie
Rol Kiemt: Penvoerder en gedeeltelijke programmamanagement samen met VNO-NCW Midden
Partners: Kiemt, VNO-NCW Midden, Saxion, Universiteit Twente, Cleantech Center, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Stichting Circulaire Economie, Kennispoort Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel, Windesheim.
Projectomvang: 1 miljoen euro, waarvan 50% EFRO OP Oost Subsidie
Kiemt draagt ca € 120.000 bij aan het project.
Looptijd: 1-1-2016 tot 1-10-2019

CIRCLES is een samenwerkingsverband tussen 10 partners en stimuleert het ontstaan van een nieuwe circulaire markt in Oost-Nederland. Om (mkb-)bedrijven en maatschappelijke organisaties bewust te maken van de noodzaak en voordelen van deze transitie hebben deze partners op initiatief van Stichting Kiemt en VNO-NCW Midden een brede aanpak ontwikkeld. Zij zijn verenigd in het cluster CIRCLES: het platform voor ondernemers initiatieven en overheden  in Oost-Nederland die willen bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Dit cluster is gebaseerd op sterk aanwezige sectoren, zoals de maakindustrie, de biobased economy en de bouwsector.

Dankzij CIRCLES wordt een nieuwe markt ontwikkeld waarop Oost-Nederland een koploper en voorbeeld zal zijn. Niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Activiteiten

Verbinden:
CIRCLES verbindt mensen en organisaties. Op www.circles.nu is te zien wie in Oost-Nederland actief zijn in de circulaire economie. Met de community en partners ontwikkelt en deelt CIRCLES praktisch bruikbare kennis zodat de circulaire economie breed gedragen wordt.

Activeren en uitdagen:
Met Masterclasses, Challenges en concrete veranderingsprojecten (o.a. AcCElerator, Business Modellen voor de Circulaire Economie) zet CIRCLES mensen die het verschil kunnen maken in hun bedrijf, woonomgeving of organisatie aan tot actie en het creëren van nieuwe waarde(n).

Delen expertise:
Met tools, lezingen, events, workshops, matchmaking tussen vragers en aanbieders, infografieken, vlogs en blogs verspreidt CIRCLES actief de inzichten.

 

Het CIRCLES-Project wordt medegefinancierd door:

 

Betrokken netwerk
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Kiemt-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Circulaire Economie en Energietransitie in Oost-Nederland

* indicates required