Greenhouse

greenhouse

  • Projectnaam: Greenhouse Arnhem
  • Penvoerder: Industriepark Kleefse Waard
  • Partners: Kiemt, IPKW, Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland
  • Rol KIEMT: programmaontwikkeling, scouting & screening en coaching start-ups
  • Budget / subsidie: 450.000 euro, waarvan 100.000 euro subsidie van gemeente Arnhem en provincie Gelderland
  • Looptijd: 1-1-2011 t/m 30-6-2015

Innovatie op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) een extra stimulans geven door de vestiging van cleantech-startups te midden van reeds op IPKW gevestigde bedrijven. Met dat idee koos het IPKW-parkmanagement voor de vorm van een incubator; een startup-ondersteuningsprogramma in combinatie met op maat gesneden (lage) huur. Cleantech staat voor innovaties op het gebied van gericht op energietechnologie en circulaire economie.

De Greenhouse wordt het bedrijfsgebouw genoemd dat wordt verhuurd in kleine compartimenten, die qua huurcontract heel flexibel en betaalbaar zijn. Kiemt werft op verzoek van IPKW de startups die in het pand neerstrijken. Daarnaast ontwikkelt Kiemt het incubatieprogramma en voert dat gedurende circa drie jaar uit. In 2014 draagt Raymond Bosch van Kiemt de functie van incubatormanager over aan een medewerker van IPKW, die hier fulltime mee aan de slag gaat.

De betrokkenheid van Kiemt is sindsdien minimaal, maar de Greenhouse draait op volle toeren. De incubator biedt per augustus 2016 onderdak aan een groep van twaalf cleantech-startups. IPKW heeft de leiding en draagt de verantwoordelijkheid voor de Greenhouse.

 

 

 

Terug naar overzicht

Deel deze pagina: