Nieuw in het Kiemt netwerk: TMC

19 december 2022

TMC is een internationale high tech consultancy organisatie die bestaat uit Employeneurs met meer dan 65 nationaliteiten die klanten van TMC over de hele wereld adviseren en ondersteunen. Sinds kort is TMC ook participant in het Kiemt netwerk. Een goede reden om in gesprek te gaan met Kevin Tuin en Remko Klein.

Kevin is Business Unit Manager bij TMC Technology Oost van de business cel Infra & Energie en werkt aan een nieuwe aftakking: Renewable Energy. Remko is Project Manager en werkt deels als Business Manager. Hij werkt zowel voor opdrachtgevers maar is ook bezig met het opzetten van de Renewable Energy business cel. Het doel van deze cel is meer focus op duurzame energie.

Over TMC

TMC zet mensen in om kennis te delen met hun opdrachtgevers. Ze werken via het employeneurship-model, een verbastering van Employees en Entrepreneurs. Oftewel werknemers die denken als ondernemers.

TMC is een multi-tech organisatie en zoekt aansluiting bij innovaties om nieuwe kennis op te doen. Deze nieuwe kennis is belangrijk omdat de energietransitie vraagt om meer specialistische kennis. Medewerkers blijven zich hierdoor continu ontwikkelen en de opgedane kennis wordt onderling gedeeld. Er is veel vooraanstaande kennis aanwezig in het netwerk van TMC. Collega’s worden bijgepraat om ze aangehaakt te houden. Op deze manier is kennis verdeeld over verschillende personen en kan het in verschillende projecten worden toegepast.

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?

TMC werkt aan de ontwikkeling van diensten op het gebied van verduurzaming. β€œWe zien onszelf als kennispartner, we leveren niet alleen handjes maar juist kennis. Dit doen we al op het gebied van projecten en nu worden daarvoor complete diensten ontwikkeld. Duurzame energie is voor de meeste bedrijven wel belangrijk maar ze kunnen en/of willen hier niet altijd tijd in investeren. Wij willen dat uit handen nemen. Van de probleem inventarisatie tot de uiteindelijke oplossing. Daarvoor is wel specialistische kennis nodig om de vertaalslag naar de onderneming te maken. TMC beschikt over brede kennis om gebruik van te maken.”

β€œDaarnaast hebben we het TMC Entrepreneurial Lab. We hebben zoveel kennis in huis. Dus heb je een innovatie? Wij hebben de kennis om het te verwezenlijken. Van het bouwen van een prototype tot het maken van een proefstelling.”

Participant bij Kiemt

Sinds kort is TMC participant bij Kiemt. Remko vertelt: β€œBij het opzetten van onze Renewable Energy cel hebben we onderzoek gedaan naar organisaties die zich bezig houden met de energietransitie. Welke kennis en middelen we nodig hebben om echt resultaat te behalen. Zo kwamen we bij Kiemt terecht. Kiemt heeft een groot netwerk vol innovatieve bedrijven.β€œ

Wat zijn jullie verwachtingen?

β€œWe willen graag nieuwe kennis op doen, bijvoorbeeld op het gebied van waterstof. Waar zijn mensen mee bezig op het gebied van renewable energy? Daarnaast kunnen we ook onze eigen specialistische kennis brengen. We zien ook samenwerking op het gebied van R&D wel zitten.


TMC Technology Oost richt zich op heel Noord-Oost Nederland, van Gelderland tot Groningen. Er zijn kantoren in Groningen en Enschede maar op termijn wil TMC ook een kantoor in Zwolle of Arnhem openen. β€œWe zien nu ook veel mogelijkheden op Industriepark Kleefse Waard. We vinden hier veel aansluiting aan beide kanten.”


TMC is nog maar kort participant in het Kiemt netwerk maar hun eerste kennismaking is positief. β€œWe hebben al een kennissessie gevolgd bij Hymatters. Mooi om te zien hoe Kiemt georganiseerd is”

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld