Enowatts: Onderzoek waterstoftechnologie op en voor IPKW

Energietransitie
15 december 2021

Een energieopslagsysteem, gebaseerd op waterstof en bijhorende waterstoftoepassingen op en voor IndustrieparkΒ KleefseΒ Waard: dat isΒ Enowatts.Β Β 

In ditΒ RAAK-mkb-projectΒ onderzoektΒ de HAN samen met 12 mkb’s en 13 andere bedrijven en instellingen hoe waterstoftechnologie kan worden toegepastΒ om groene energie op te slaan en in te zetten voor bedrijven en lokaal transportΒ rondomΒ IndustrieparkΒ KleefseΒ Waard (IPKW).Β Β 

Binnen Enowatts wordt een (geschaald) energieopslagsysteem ontworpen, gemodelleerd, geconstrueerd en getest – gebaseerd op de productie Γ©n opslag van waterstof. Specifieke toepassingen van waterstoftechnologie – voor met name lokaal bedrijfstransport en elektriciteitslevering – op het industriepark worden geΓ―nventariseerd en waar mogelijk gerealiseerd en gemonitord. Zo worden scenario’s voor de ontwikkeling en toepassing van de technologie ontwikkeld en worden er haalbaarheidsstudies uitgewerkt. 

Het doel is om kennis en expertise te ontwikkelen om het proces van optimale implementatie van waterstof voor energieopslag in een energieketen met specifieke toepassingen op een bedrijventerrein te ondersteunen. 

Met dit project bouwt Enowatts voort op eerdere waterstofprojecten van de HAN en wordt gebruik gemaakt van het HAN H2Lab als shared facility binnen Connectr op IPKW. 

Wil je meer weten over de verschillende projecten binnen Enowatts? Kijk dan hier. 

Het waterstofinvesteringsmodel

Voertuig ombouwen tot waterstof

Massa- en energiestromenΒ in en uitΒ IPKW

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld