Wie is Kiemt?

Stichting Kiemt is hét innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel. Met het creëren van new business als doel.

Kiemt inspireert en verbindt. Innovatieve ondernemers worden in contact gebracht met deskundigen, onderzoekers en investeerders. Zo opent het netwerk zich voor ondernemers op zoek naar kennis en financiering van hun activiteiten.

We richten ons nadrukkelijk op het stimuleren van innovaties in de energietechnologie, zoals in wind- en zonne-energie en de circulaire economie, omdat we op dat gebied expansieve groeimogelijkheden zien. Die groei is van belang voor de transitie van fossiele naar duurzame energie in Nederland.  Aan de verbinding met Duitsland schenken we ook extra aandacht. Van Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden kunnen we veel leren op het gebied van energietransitie.

light bulb Alternative energy concept

Kiemt brengt ondernemers in contact met partners op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Van energiebedrijven in Arnhem, innovatieve maakbedrijven in de Achterhoek en Twente tot bedrijven in Nordrhein Westfalen in Duitsland en het Europese innovatieprogramma KIC InnoEnergy.

Kiemt helpt (startende) ondernemers met innovatiesubsidies, maar vooral met het vinden van goede samenwerkingspartners en de voorbereiding van investeringsaanvragen voor (private) financiers. Voor innovatiesubsidies van bijvoorbeeld de provincies Gelderland en Overijssel moeten ondernemers aan specifieke spelregels voldoen. Deze subsidies zijn onder meer beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoek, het formuleren van een businesscase, de bouw en het testen van prototypes en het naar de markt brengen van een innovatief product of dienst. Kiemt kent die spelregels en geeft ondernemers advies afgestemd op hun vraag.

Deel deze pagina: